ΕΠΑΛ-ΕΚ Έδεσσας: Συγκέντρωση και διάθεση μεταχειρισμένων ρούχων και υποδημάτων

Στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του 1ου ΕΠΑΛ/ΕΚ ΈΔΕΣΣΑΣ και της επιθυμίας για ενημέρωση και προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας¨ και ¨Δευτερογενών Υλικών¨ στους μαθητές της σχολικής μονάδας και στην ευρύτερη κοινωνία, οι υπεύθυνες καθηγήτριες κυρ. Λιόλιου Σ. και Παντζαρτζή Ε., έκαναν ανοιχτό κάλεσμα για συγκέντρωση αγαθών.

Στο κάλεσμα αυτό, οι μαθητές/τριες, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες του Δήμου Έδεσσας ανταποκρίθηκαν θερμά και συνέβαλαν στην πρωτοβουλία αυτή. Συγκεκριμένα, η προσπάθεια αυτή είχε θέσει δύο στόχους.

Ο πρώτος στόχος αφορούσε τους μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας και την εξοικείωσή τους με την έννοια της προσφοράς, της ανταλλαγής, της οικολογικής συνείδησης και της εξοικονόμησης χρημάτων. Η πρόθεση ήταν να καταλάβουν πως,  ένα αγαθό που μπορεί να μην έχει αξία για αυτούς, μπορεί να εκτιμηθεί και να πάρει παράταση ζωής από κάποιον συνάνθρωπό τους που θα ήθελε να το έχει¨.

Το εγχείρημα αυτό, οι μαθητές/τριες το αγκάλιασαν και το υποστήριξαν και προς μεγάλη έκπληξη, αποδείχτηκε πως οι νέα γενιά είναι και εξοικειωμένη και ενημερωμένη, αλλά και δεκτική προς τέτοιου είδους κοινωνικές και περιβαλλοντικές αλλαγές. Ο δεύτερος στόχος που είχε τεθεί αφορούσε την συγκέντρωση υλικών αγαθών προκειμένου να ενισχυθούν και να βοηθηθούν ευάλωτες οικογένειες που έχουν πληγεί οικονομικά.

Η προσπάθεια αυτή επιτεύχθηκε μέσα από την συνεργασία με το Τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου Έδεσσας και της παραχώρησης στην Σχολική μονάδα ενός ¨Κάδου Μεταχειρισμένων Ρούχων & Υποδημάτων¨ και σε συνεργασία με την Εκκλησία, όπου και διατέθηκε μέρος των συγκεντρωμένων αγαθών.

επαλ εκ εδεσ59 n επαλ εκ εδεσ

Προηγούμενο άρθροΤο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τη νίκη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών στις εκλογές του ΤΕΕ
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο προς την θεατρική ομάδα “Δρυάδες & Θεατρομπόμπιρες” για τη μεγάλη συνεισφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου