Ενημερωτικό Σημείωμα του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας -Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Αργολίδας

Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Αργολίδας

 

Τον Νομό Αργολίδας επισκέφτηκαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κονταδάκης, ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ Μένιος Κορομηλάς, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ Ανδρέας Καρασαρίνης συνοδευόμενοι από τον βουλευτή του νομού Γιάννη Ανδριανό και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Ν. Αργολίδας Παναγιώτη Ζαχαριά.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης επισκέφτηκε το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Πυργέλας όπου συνομίλησε με τους υπευθύνους αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες των φιλοξενούμενων για το έργο τους και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας, τα στελέχη της ΝΔ και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρέθηκαν στην επιχείρηση εμπορίας ελαιολάδου ΑΦΟΙ Φάκλαρη, μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία εξάγει το 70% του παραγόμενου προϊόντος της σε χώρες του εξωτερικού και έχει βραβευθεί για τα προϊόντα της διεθνώς, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν την επιχείρηση τεντών και συστημάτων σκίασης «Alpha» Αποστολόπουλος ΑΕ. Εκεί οι ιδιοκτήτες της οικογενειακής επιχείρησης ξενάγησαν τα στελέχη του κόμματος σε όλη τη γραμμή της παραγωγικής διαδικασίας της εταιρείας η οποία εξάγει το 65% των προϊόντων της σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού.

Κατόπιν ο Παύλος Μαρινάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και τα στελέχη του κόμματος και της ΔΕΕΠ Αργολίδας βρέθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σχοινοχωρίτη. Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν τα μεγάλα έργα που προχωρούν στον νομό όπως η ένωση του νομού με τον Ε9 και η Μαρίνα του Ναυπλίου.

Ο Γραμματέας της ΝΔ επισκέφτηκε έπειτα την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και πραγματοποίησε μια συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Νεκτάριο συνομιλώντας μαζί του για τα ζητήματα του νομού.

Στη συνέχεια τα στελέχη της ΝΔ περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης του Ναυπλίου συνομιλώντας με πολίτες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πριν επισκεφτούν τον Ι.Ν Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο. Στον Ιερό Ναό καθημερινά δίνονται γεύματα αγάπης σε 180 άτομα δύο φορές την ημέρα. Παράλληλα ο πατήρ Ελευθέριος και οι εθελοντές που συνδράμουν το έργο του ναού, παρέχουν εκτός από τα συσσίτια και ρούχα σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Κατόπιν, τα στελέχη του κόμματος και ο ΓΓ Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών επισκεπτόμενοι και το Μουσείο που λειτουργεί στο χώρο.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος επισκέφτηκε το Συσκευαστήριο «Λυκοσκούφης Extra Fruit», κατόπιν, τα χοιροτροφεία και τα πτηνοτροφεία «Γεώργα», το ελαιοτριβείο «Μελάς», ενώ ακολούθησε και συνάντηση-συζήτηση με πολίτες στο κέντρο του Λυγουρίου, μετά την οποία βρέθηκε στον ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιονίδας, όπου συνάντησε τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο, στη συνέχεια συνάντησε και συνομίλησε με πολίτες στο Πόρτο Χέλι και αμέσως μετά επισκέφτηκε τον υπό κατασκευή κόμβο Κρανιδίου-Πορτοχελίου και την μαρίνα του Πόρτο Χελίου.

Ταυτόχρονα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου βρέθηκε στο Τελωνείο του Ναυπλίου και το Κτίριο Βίγγα.

Η επίσκεψη στον νομό Αργολίδας ολοκληρώθηκε με την Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ του Νομού Αργολίδας στην οποία συμμετείχαν μαζικά, στελέχη του κόμματος από όλο τον νομό.

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αύριο, η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει 48 χρόνια πολιτικής ζωής. Πάνε 48 χρόνια από τότε που ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία και θέλω να σας διαβάσω ένα μικρό απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη, ίσως το πιο δημοφιλές και θα προσπαθήσω να το συνδέσω με αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια.

Έλεγε λοιπόν η ιδρυτική διακήρυξη ότι «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με την λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

48 χρόνια πριν γράφτηκαν αυτές οι λέξεις -όπως και πολλές άλλες στην ιδρυτική διακήρυξη- και αν καθίσετε να τις βάλετε δίπλα σε αυτά που ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια, τις μεγαλύτερες ταυτόχρονες κρίσεις που έχει ζήσει ποτέ η ανθρωπότητα -αν μας έλεγε κανείς τι θα ακολουθούσε μετά τον Ιούλιο του 2019, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλο τον κόσμο θα τον βγάζαμε τρελό- είδαμε έναν Πρωθυπουργό να διαχειρίζεται τις μεγαλύτερες αυτές κρίσεις με νηφαλιότητα, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα.

Αλλά δεν έμεινε εκεί. Θα μπορούσε ενδεχομένως κάποιος άλλος, λαοπλάνος ή λαϊκιστής, να πει «μας έχουν συμβεί τόσα πολλά, δεν μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους» και όμως εμείς τους μειώσαμε. «Έχουν συμβεί τόσα πολλά, δεν μπορούμε να προσλάβουμε στο Δημόσιο -όπως γίνεται εδώ και 15 χρόνια- δασκάλους και καθηγητές» και όμως προσλάβαμε πάνω από 20.000 δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία μας.

Θα γίνουν όσα είναι δυνατά, θα γίνουν όσες επιχειρήσεις χρειάζεται για να καθαρίσουν τα πανεπιστήμια από την «συμμορία» των παραβατικών. Και δεν μείναμε μόνο εκεί, η Ελλάδα όπως πολύ σωστά διαπίστωσαν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που συναντήσαμε στην Αργολίδα το πρωί, είναι η χώρα πρωταθλήτρια τις εξαγωγές, η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον δείκτη των εξαγωγών. Στέλνουμε δηλαδή τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο και δεν διαφημίζονται μόνο τα προϊόντα, δεν πωλούνται μόνο τα προϊόντα, αλλά διαφημίζεται και η Αργολίδα, διαφημίζεται ολόκληρη η Ελλάδα.

Η Ελλάδα μέσα σε αυτά τα χρόνια είναι η τρίτη τη τάξει χώρα σε ανάπτυξη, δηλαδή σε ποσοστό αύξησης του Α.Ε.Π. και είναι και η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο ποσοστό μείωσης ανεργίας. Μειώθηκε κατά  έξι ποσοστιαίες μονάδες η ανεργία. Τι σημαίνει αυτό, τι σημαίνει έξι μονάδες λιγότερη ανεργία;

Πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας. Αν τα βάλουμε όλα αυτά λοιπόν κάτω μπορούμε να πούμε κι άλλα πολλά, θα καταλάβουμε κάτι: ότι υπάρχουν, όχι δύο επιλογές στις επόμενες εκλογές, -γιατί μη γελιόμαστε, δυστυχώς όλο το δήθεν «προοδευτικό» μέτωπο [τώρα το ποιος είναι «προοδευτικός» το κρίνει ο κόσμος] πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοί που θεωρούν ότι είναι όλα θα τα χρόνια προοδευτικοί, αλλά ότι υπάρχουν δύο «κόσμοι» διαφορετικοί.

Ο κόσμος του ψέματος με τον κόσμο της αλήθειας. Ο κόσμος της αποτυχίας, με τον κόσμο του έργου και της επιτυχίας. Χρησιμοποιώ τον όρο κόσμος και όχι «κόμμα» ή «παράταξη», γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κόμμα και μεγαλύτερο από μια παράταξη.

Γιατί αυτά τα τρία χρόνια δεν κρατήθηκε η χώρα όρθια μόνο από την προσπάθεια μιας Κυβέρνησης ή ενός κόμματος. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστάρη και με συμπαραστάτες τους Έλληνες πολίτες, η χώρα όχι απλά στάθηκε όρθια, αλλά πήγε μπροστά. Θα μου πει κανείς, «Δεν υπάρχουν προβλήματα;». Υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα, αλλά παρά τις απρόβλεπτες συνθήκες και τις παγκόσμιες εισαγόμενες κρίσεις η Ελλάδα για την οποία κάποτε λεγόταν ότι «δεν υπάρχει κράτος», ότι «τα δίνουν οι κυβερνήσεις στους λίγους», είναι η χώρα που έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά για την αντιμετώπιση της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης συνάρτηση του Α.Ε.Π. της, η χώρα που έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα -ειδικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια- στον πρωτογενή τομέα.

Πάντοτε πρέπει να προσπαθούμε για περισσότερα. Έχουν δοθεί τα περισσότερα χρήματα ουσιαστικής στήριξης στην εστίαση, στον τουρισμό και έτσι η Ελλάδα κατέγραψε ποσά-ρεκόρ εισπράξεων στον τουρισμό και όλα αυτά γιατί είναι πολύ σημαντικά και γι’ αυτό δόθηκαν αλλά και δεν εκτροχιάστηκε η οικονομία.

Θέλω να κλείσω με αυτό: Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου να εργάζεται, από την αποφοίτηση μου από το πανεπιστήμιο, πληρώνει όλη η δική μου γενιά μία κρίση που δεν δημιούργησε. Μιας κρίσης που ήταν αποτέλεσμα της νοοτροπίας της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, την οποία καλλιέργησε κατά κύριο λόγο το ΠΑΣΟΚ που τώρα εμφανίζεται ως μια «νέα προοδευτική δύναμη».

Τη νοοτροπία του να ζει η χώρα παραπάνω από τις δυνάμεις της, να χαλάμε περισσότερα από αυτά που μπορούμε να χαλάσουμε ως κράτος για να είμαστε αρεστοί κι ας καταστρέφουμε την οικονομία μόνο και μόνο για να κερδίσουμε και πάλι τις εκλογές.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο Πρωθυπουργός που έδωσε στους πολίτες τα περισσότερα χρήματα για να αντιμετωπιστούν κρίσεις και διασφάλισε τις θέσεις εργασίας, μείωσε το ποσοστό του χρέους της χώρας ως προς το ΑΕΠ της που ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Ήρθαν επενδύσεις, ήρθε η Microsoft, η Pfizer, η Amazon, αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας, μειώθηκε η ανεργία, αυξήθηκε το ΑΕΠ της χώρας και μπόρεσε η χώρα εισπράττοντας παραπάνω χρήματα να τα δώσει στους πολίτες.

Τι λέει λοιπόν η αντιπολίτευση σε αυτό; Είπε ο Αλέξης Τσίπρας -ο «άλλος κόσμος» που προαναφέραμε- «Μακάρι να είχα κι εγώ 50 δισεκατομμύρια να τα μοιράζω για να εκλέγομαι πάντα». Από αυτό και μόνο μπορεί να καταλάβει κάποιος τι πρεσβεύει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι είναι το δήθεν «προοδευτικό» μέτωπο, που θεωρεί τους πολίτες αντικείμενο εξαγοράς για την ψήφο.

Δεν πρέπει να γυρίσει η χώρα ούτε μία στιγμή πίσω. Πρέπει να φύγουμε μπροστά, να διορθώσουμε τις αστοχίες. Δεν κρυβόμαστε πίσω από τα προβλήματα, διορθώνουμε τα λάθη -εννοείται γίνονται λάθη, λάθη δεν κάνει αυτός που δεν κάνει τίποτα-, αλλά να προβάλλουμε και το έργο, τις μεταρρυθμίσεις, να είμαστε δίπλα στους πολίτες να καταλάβουμε ότι ο καθένας από εμάς αν μιλήσει σε δέκα, σε είκοσι, σε πενήντα, σε εκατό άτομα, τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Να τους πούμε την αλήθεια και να πάμε να κερδίσουμε τις εκλογές για να πάει μπροστά η χώρα. Αυτό λοιπόν είναι η Νέα Δημοκρατία. Εθνικό συμφέρον είναι αυτή τη στιγμή να κερδίσει τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία και επιτρέψτε μου να κλείσω αφιερώνοντας αυτήν την επίσκεψη και την σημερινή ημέρα στην Έλσα Παπαδημητρίου που δεν είναι μαζί μας.

Να συγχαρώ όλα τα κομματικά και τα κυβερνητικά στελέχη, είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση είναι δίπλα στο κόμμα, είμαστε άλλωστε κι εμείς γέννημα-θρέμμα Νέα Δημοκρατία».

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε σε δηλώσεις του: «Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου, ανθεκτικού, «πράσινου», ψηφιακού και καινοτόμου πρωτογενή τομέα. Η Κυβέρνηση εργάζεται σε δύο άξονες. Στηρίζει τους παραγωγούς απέναντι στις εξωγενείς κρίσεις και θεσμοθετεί μόνιμα μέτρα εκσυγχρονισμού του πρωτογενή τομέα.

Ανανεώνουμε το ανθρώπινο δυναμικό του με: 169 Νέους Αγρότες στην Αργολίδα και 1350 στην Πελοπόννησο που ενισχύονται με ποσό 50 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα επενδύουμε στις υποδομές του νομού. Με τα εγγειοβελτιωτικά του Αναβάλου, συνολικού ύψους 98 εκατ. ευρώ, να προχωρούν στην υλοποίησή τους. Καθώς και έργα οδοποιίας ύψους 2,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Ναυπλιέων, Άργους-Μυκηνών και Επιδαύρου.

Είμαστε δίπλα στους αγρότες και στους παραγωγούς μας».

Ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης αναφέρθηκε στις συνοδές μελέτες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και συγκεκριμένα στις μελέτες οριοθέτησης των ρεμάτων, τη μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας του συνόλου της περιοχής, τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς και την κύρια χωροταξική μελέτη η οποία θα επιλύσει και θέματα όπως είναι η οριοθέτηση των οικισμών.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου δήλωσε: «Στο πλαίσιο της επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου στην Αργολίδα, παρουσία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Παύλου Μαρινάκη και γραμματέα οργανωτικού κ. Στέλιου Κονταδάκη, συμμετείχαμε σε ευρεία συσκεψη στο Γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Σχοινοχωρίτη, για την πορεία του κυβερνητικού έργου στην Αργολίδα. Παράλληλα, επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους, όπου ενημερωθήκαμε από τα στελέχη του ΥΠΠΟΑ για την πορεία των εργασιών επέκτασης, αποκατάστασης και αναβάθμισής του. Πραγματοποιήσαμε, επίσης, αυτοψία σε σημαντικά μνημεία της πόλης του Ναυπλίου, στα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη έργα υλοποιούμενα από το ΥΠΠΟΑ και που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2023. Με την αποκατάσταση του Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου, του Τελωνείου και του κτηρίου Βίγγα, το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου ανακτά τρία εμβληματικά μνημεία τοπόσημα, φορείς της μνήμης και της ταυτότητας της πόλης. Ολοκληρώσαμε την περιοδεία μας στην αργολική γη με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Μυκηνών καθώς, επίσης, και παρουσίαση στην ανοιχτή συνεδρίαση των μελών της ΔΕΕΠ Αργολίδας του έργου της κυβέρνησης μας μέχρι σήμερα.».

Στην επίσκεψη στον νομό Αργολίδας συμμετείχαν ακόμη, οι πολιτευτές Ελένη Παναγιωτοπούλου, Σόνια Κρίγγου-Ταντάρου, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Σιδέρης, Τάσος Γανώσης, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ναυπλίου Γεώργιος Λυσίκατος, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Επιδαύρου Βασίλης Οψιμούλης, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ερμιονίδας Αθανάσιος Μίζης, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Άργους Μυκηνών Χρήστος Μπονταΐτης, τα Μέλη ΔΕΕΠ Αργολίδας Σταύρος Κρεμαστιώτης, Δημήτριος Τριανταφύλλου, Γεώργιος Λάτσης, Έλενα Πανοβράκου, Ανδρέας Σαρρής, Γεώργιος Κατσαρός, Ιωάννης Μποζιονέλος, Γεώργιος Δανούσης, Κωνσταντίνος Κατσαρός, τα μέλη Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Τάσος Θωμόπουλος, Κωνσταντίνα Κόλλια και το Μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνος Κουρτέλης.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση & πρόγραμμα εκδηλώσεων 2ου φεστιβάλ τρύγου Νάουσας
Επόμενο άρθρο9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού