Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους Μικρούς Θησαυρούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στα πλαίσια του τριετούς προγράμματος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, Small Treasures from Europe με σκοπό την προώθηση των Ελληνικών συνεταιριστικών προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ και τη διάδοση της συνεταιριστικής συνείδησης, διενεργήθηκαν τρεις εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στις 4/4/2023 στην κατάμεστη από δημοσιογράφους αίθουσα Omicron I του Athenaum Intercontinental Hotel φιλοξενήθηκαν τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» από συνεταιρισμούς του τόπου μας. Η εκδήλωση τύπου διενεργήθηκε παρουσία διατροφολόγων, δημοσιογράφων και food bloggers με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τους στόχους του προγράμματος και τη διάδοση της συνεταιριστικής συνείδησης.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Σατολιάς Παύλος, ο Πρόεδρος του εκτελεστικού οργανισμού Foodstandard κ. Δρυς Στέλιος, ο διατροφολόγος κ. Κεμάλης Παναγιώτης και η γεωπόνος του MSC Novacert κ. Καπλάνη Αικατερίνη.

Με το πέρας της εκδήλωσης τύπου παραχωρήθηκε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για την καθιερωμένη γευσιγνωσία των προϊόντων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η δεύτερη εκδήλωση διενεργήθηκε στις 26/4/2023 στο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα Dock Six I όπου διάσημοι bloggers, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων ενημερώθηκαν για τα οφέλη του προγράμματος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ και των συνεταιριστικών ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Σατολιάς Παύλος, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ κ. Καπούνης Δημήτριος, η γεωπόνος του εκτελεστικού οργανισμού MSC Foodstandard κ.Ελίνα Βιδάλη, η γεωπόνος του MSC Novacert κ. Αικατερίνη Καπλάνη και η διατροφολόγος κ. Ειρήνη Τοπαλούδη.

Με το πέρας της εκδήλωσης τύπου παραχωρήθηκε γεύμα στην αίθουσα όπου το menu ήταν βασισμένο στα 16 ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η τρίτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 15/5/2023 στο Met Hotel της Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Zephyros όπου και ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Avenue 48 Restaurant.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση παρευρέθηκαν καταξιωμένοι επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων, δημοσιογράφοι, bloggers και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ώστε να ενημερωθούν για τα ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αλλά και για να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για τη διάδοση της συνεταιριστικής συνείδησης που προωθεί η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ μέσω του προγράμματος. Στην εκδήλωση τα μέλη των συνεταιρισμών με υπερηφάνεια μίλησαν για τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας, που τιμούν την ελληνική κληρονομία. Συζήτησαν επίσης για τα διατροφικά οφέλη που συνδέονται με το κάθε προϊόν και τη μοναδικότητα που προσφέρουν στα καθημερινά γεύματα.

Η συμμετοχή ήταν θερμή όπως και οι εντυπώσεις των παρευρισκόμενων τόσο για τα ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντα, όσο και συνολικά για το πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Σατολιάς Παύλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ κ. Βαλέρης Ιάκωβος, ο Καθηγητής  ‘’Μάρκετινγκ’’, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Της Ελλάδας κ. Μάμαλης Σπυρίδων, η γεωπόνος MSC Novacert κ. Αικατερίνη Καπλάνη, η υπεύθυνη της διεύθυνσης επικοινωνίας του εκτελεστικού οργανισμου Foodstandard κ. Αλεξάνδρα Ανέστη και ο Σύμβουλος της Αμφιγάλ κ. Κουτσιουπάς Αλέξανδρος.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ με τις δράσεις της στήριξε με υπερηφάνεια όλα τα μέλη της, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη της σε όλους τους παραγωγούς και δίνοντας τους την ευκαιρία να αναδείξουν τα προϊόντα τους μέσω της έντυπης και διαδικτυακής καμπάνιας αλλά και μέσω των εκδηλώσεων που θα διεξήχθησαν στα πλαίσια του προγράμματος.

me1 me2 me3

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα, τα προϊόντα και τους παραγωγούς:

στην ιστοσελίδα https://mikroithisavroi.eu/to-programma/,

στο facebook https://www.facebook.com/mikroithisavroi.eu

και στο Instagram https://www.instagram.com/mikroithisavroi/.

 

Προηγούμενο άρθροLife: ΗΠΑ: Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του κυνηγήθηκαν από παπαράτσι στη Νέα Υόρκη, σε μια “παρ’ ολίγον καταστροφική” καταδίωξη
Επόμενο άρθροΠόλεμος στην Ουκρανία: Επιθέσεις «άνευ προηγουμένου» στο Κίεβο, εν μέσω της επίσκεψης απεσταλμένου της Κίνας