Ένας ένας το διαλάνε κι αραιώνουνε… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Χθες ο Τσίπρας και το υπουργικό του συμβούλιο προχώρησαν τελικά σε άλλη μια θεσμική εκτροπή αφού πρότειναν (πρόταση είναι  αφού απαιτεί την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να επικυρωθεί) νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο. Λέμε θεσμική εκτροπή, αφού ουσιαστικά έτσι τη χαρακτηρίζουν επτά (7) κορυφαίοι συνταγματολόγοι (Μανιτάκης, Μποτόπουλος, Αλιβιζάτος, Σταθόπουλος, Παπασπύρου, Χρυσόγοννος, Βενιζέλος). Που, εκτός άλλων ΔΕΝ πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τώρα το μπαλάκι έχει μεταφερθεί στο τερέν του προέδρου της Δημοκρατίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει το προεδρικό διάταγμα ούτε με τη λήξη της θητείας της σημερινής ηγεσίας του Αρείου Πάγου (τέλος Ιουνίου) και πιθανότατα θα παραπέμψει το ζήτημα στην μετά την Κυριακή των εκλογών περίοδο.

Το βέβαιο είναι ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο που το βέρτιγκο έχει κυριεύσει τους πάντες στον ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Τσίπρα και τους δικούς του στο Μέγαρο Μαξίμου, μέχρι τους κατοικοεδρεύοντες στην Κουμουνδούρου ή στη Βουλή. Ο πανικός είναι αποτυπωμένος τόσο σε πράξεις όσο και σε λόγια.  Κι είναι χαρακτηριστικό ότι υπό το βάρος των εξελίξεων αλλά και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ήττα άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες αποχωρήσεις. Την πόρτα άνοιξε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, που ο ίδιος ο Τσίπρας χρησιμοποίησε ως το «τεχνοκρατικό του άλλοθι». … Που δήλωσε ότι αποχωρεί…  Ακολουθεί ο Χουλιαράκης… Ο οποίος αφού μαζί με τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο και τον Κατρούγκαλο στραγγάλισαν τη Μεσαία τάξη, τώρα λέει αποχωρεί από την πολιτική για ν’ αφοσιωθεί στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα!!! Κι ύστερα ήρθε η σειρά Φλαμπουράρη να μας πει ότι αποσύρεται από την πολιτική! Κι η Ελλάδα κρατά την ανάσα της από την αγωνία τέτοιας απώλειας…

Επιπλέον, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος και  Βούτσης ανησυχούν ότι η κατιούσα θα λάβει διαστάσεις ικανές να μετατρέψουν τις εθνικές εκλογές σε Βατερλώ, διαλύοντας αυτό που επετεύχθη με την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα διαμαρτυρίας σε κυβερνητικό κόμμα. Το πρώτο μήνυμα εστάλη κι από τη συγκέντρωση  στο γραφείο του Τσακαλώτου, υπουργών, βουλευτών και στελεχών από την ομάδα των 53+.  Μπορεί να διέρρευσε ότι συζητήθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πώς θα γίνει κατανοητό,  εν’ τούτοις η συζήτηση αφορούσε … ζυμώσεις για την επόμενη της 7ης Ιουλίου, όπου οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στον ΣΥΡΙΖΑ.