Enaon: Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Εδέμ

Enaon: Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Εδέμ του Παλαιού Φαλήρου στην Αθήνα

Η Εnaon, η Εταιρεία Βιώσιμων Δικτύων, πιστή στη δέσμευσή της για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο μέλλον, πραγματοποίησε εθελοντική δράση για τον καθαρισμό της παραλίας «ΕΔΕΜ», στο Παλαιό Φάληρο στην Αθήνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στη δράση, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ολιστικού προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Enaon σε συνεργασία με την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση All for Blue, συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Enaon κα Barbara Morgante και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της θυγατρικής Enaon EDA κα Francesca Zanninotti, καθώς και εθελοντές, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι και εθελοντές κατάφεραν να συλλέξουν πάνω από 70 κιλά απορριμμάτων, στο πλαίσιο του παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού, συνεισφέροντας έμπρακτα στη συλλογική προσπάθεια για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, η ομάδα των πιστοποιημένων δυτών του δικτύου, αποτελούμενη από 5 ελεύθερους δύτες και 4 αυτόνομους από τα καταδυτικά σκάφη, μερίμνησε για τον υποβρύχιο καθαρισμό, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα της δράσης.

Η κα Barbara Morgante, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Enaon, σημείωσε: «Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί για την Enaon βασική προτεραιότητα. Δίνουμε έμφαση στην ανεκτίμητη αξία του εθελοντισμού και στον καθοριστικό ρόλο του στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, για αυτό και βρίσκομαι σήμερα εδώ. Η δράση για τον καθαρισμό της παραλίας «ΕΔΕΜ» στην Αθήνα, που υλοποιήσαμε σε συνεργασία με την All for Blue, αποτελεί την απαρχή μιας σειράς ανάλογων δράσεων τις οποίες φιλοδοξούμε να πραγματοποιήσουμε και σε άλλες περιοχές τις χώρας όπου δραστηριοποιούμαστε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενους που συμμετείχαν εθελοντικά στη δράση, καθώς με τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων,  προάγονται η ομαδικότητα και η συνεργασία προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνεισφοράς. Οι άνθρωποι, ο πλανήτης και οι συνεργασίες βρίσκονται στο επίκεντρο του οράματός μας, με δράσεις και πρωτοβουλίες που οδηγούν σε ένα πιο καθαρό και πράσινο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Η κα Francesca Zanninotti, Διευθύνουσα Σύμβουλος της θυγατρικής Enaon EDA υπογράμμισε: «Με βαθιά συνείδηση για την ευθύνη που φέρουμε προς το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε, επιθυμούμε να επηρεάζουμε θετικά και να εμπνέουμε το προσωπικό μας για την ενεργό συμμετοχή σε δράσεις εθελοντισμού με επίκεντρο το περιβάλλον. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε μαζί με τους εργαζόμενους του ομίλου και τους εθελοντές στη δράση καθαρισμού της παραλίας «ΕΔΕΜ», γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την All For Blue, η οποία είναι μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση, με διεθνείς δράσεις, αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι η ενημέρωση για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η εκπαίδευση της νέας γενιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της ομάδας All For Blue, δίνουν το παρόν πάνω από 10 χρόνια σε πολυάριθμες δράσεις που αφορούν στον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό των θαλασσών, σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Τα αποτελέσματα των καθαρισμών, καθώς και ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων που έχουν καθαριστεί, καταγράφονται στην παγκόσμια βάση δεδομένων του PADI AWARE Foundation. Μέχρι σήμερα, η ομάδα της All For Blue έχει απομακρύνει περσσότερους από 300 τόνους απορριμμάτων από παραλίες και βυθούς σε οργανωμένες δράσεις.

Η δράση για τον καθαρισμό της παραλίας «ΕΔΕΜ» εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της Enaon για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, με πρωτοβουλίες που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες και σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το όραμα και την αποστολή του Ομίλου Italgas ενισχύουν το θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα της Enaon,

Η εταιρική ευθύνη για την Enaon αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής της λειτουργίας. Αναγνωρίζοντας την ευθύνη της απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, η εταιρεία υλοποιεί στοχευμένες δράσεις με στόχο να συνεισφέρει, αλλά και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία σε θέματα που αφορούν τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Η επιτυχία της εθελοντικής δράσης στην Αθήνα αποτελεί μόνο την αρχή μίας σειράς κοινών ενεργειών για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στο φυσικό περιβάλλον.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΚΜ για την παράταση του προγράμματος αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών των κόκκινων αλεπούδων
Επόμενο άρθροΆρθρο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στην ιστοσελίδα iefimerida.gr