Εμμανουήλ Φράγκος: Ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο προ των πυλών της Ευρώπης

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», έλαβε την απάντηση της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, κ. Στέλλας Κυριακίδου, σχετικά με την ερώτηση που είχε καταθέσει στην Επιτροπή για την έγκριση κυκλοφορίας εντόμων ως «νέα τρόφιμα».

Στην απάντησή της, η Επίτροπος αποφεύγει κάθε ευθεία αναφορά στο γεγονός ότι επέτρεψε την κυκλοφορία εντόμων ως τρόφιμο. Η Επιτροπή φαίνεται να αποδίδει μεγαλύτερο σεβασμό στους κανονισμούς και τις διατροφικές συνήθειες των ισλαμικών κρατών, σε αντίθεση με τις δικές μας διατροφικές συνήθειες. Επομένως, εφόσον όλα πληρούν τις «τυπικές» προβλέψεις για την κυκλοφορία τροφίμων που θα εμπεριέχουν ως συστατικά αλευροσκώληκες και γρύλλους, η Ευρώπη είναι έτοιμη να υποδεχθεί στην καθημερινότητά της… “εδέσματα” των αφροασιατών, παντελώς ξένα για τα δικά μας ήθη.
Ο Εμμανουήλ Φράγκος στην ερώτησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη για διακριτή σήμανση για την συμπερίληψη εντόμων σε κάθε τρόφιμο. Ωστόσο, η Επιτροπή την αρνείται. Ένα διατροφικό σκάνδαλο είναι προ των πυλών για όλη την Ευρώπη, με άμεσες συνέπειες για την ελληνική αγροτική οικονομία και την κτηνοτροφία, που ήδη έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται βάναυσα από τις άνισες και «προοδευτικές» αγροτικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

* Επισυνάπτεται η ερώτηση του Ευρωβουλευτή και η απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου.

E-000335-2023

Answer-E-000335-202

 

Προηγούμενο άρθροPoetry competition by the students of the Greek Community Schools in honor of the National Anniversary of March 25, 1821
Επόμενο άρθροΠ.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ – ΤΕΒΑ: Συνοδευτικές δράσεις