Ελληνική Λύση: Ομιλία Κ. Βελόπουλου στη Βουλή για το σ/ν του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις».  

Τι να πω για το ν/σ για τον αθλητισμό; Ρυθμίζετε αρχαιρεσίες, ανεβάζετε και κατεβάζετε ηλικίες. Κάθε υπουργός φέρνει και από ένα νομοσχέδιο. Όμως δίνετε την εντύπωση ότι δεν ξέρετε τι γίνεται στον αθλητισμό. Προπονητές μιλούν για γυμναστήρια των οποίων τα ταβάνια στάζουν όταν βρέχει. Είχα μιλήσει και για την κ. Αγγελοπούλου, η οποία είχε αναλάβει την διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων και δεν ελέγχθηκε ποτέ. Το χρήμα έρεε άφθονο τότε. Και δεν νομίζω ότι είναι σύμπτωση πως 2 φορές αναλάβαμε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και τις 2 φορές πτωχεύσαμε. Και σήμερα μας έχουν μείνει τα σίδερα και τα μπετά, έχουν ρημαχθεί εγκαταστάσεις, Ρομά κάνουν επιδρομές και ξηλώνουν καλώδια για να πάρουν τον χαλκό, έχει γίνει κανονικό πλιάτσικο. Και οι μόνοι που χαίρονται είναι οι βάνδαλοι.

Όμως η ΝΔ και τα κόμματα εξουσίας έχουν τον τρόπο επιβολής δικών τους ανθρώπων και δικών τους διατάξεων. Υπάρχει μία παθογένεια. Οι υπουργοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί κάτω από αυτούς υπάρχουν φυτεμένοι άνθρωποι κάποιων άλλων κομμάτων. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν κόψουμε τον ομφάλιο λώρο της κρατικής δομής από τα υπουργεία και τους υπαλλήλους. Το ίδιο συμβαίνει και στου Δήμους και τις Περιφέρειες.

Οι κολλητοί των κολλητών, που είναι αντίπαλοι του περιφερειάρχη και λειτουργούν αντιπολιτευτικά, ενώ θα έπρεπε να λειτουργούν υπέρ του κράτους. Και αυτό γίνεται γιατί βλέπετε το δημόσιο ως χώρο λεηλασίας. Γίνεστε υπουργοί και βολεύετε τους δικούς σας. Όλοι το κάνετε. Κάποια στιγμή όμως το δημόσιο πρέπει να απογαλακτιστεί από τους βουλευτές. Στην Γερμανία για παράδειγμα οι δημόσιοι υπάλληλοι υπόκεινται στον έλεγχο του Υπουργού αλλά είναι και αυτόβουλοι. Μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς παρεμβολές.

Το ίδιο έγινε και με την Συμφωνία των Πρεσπών. Που όλοι την ψηφίσατε αλλά κατά βάθος την καταψηφίζετε. ¨Όμως το κόμμα θεωρείται λάφυρο του προέδρου και αυτό είναι λάθος. Γιατί ο Βουλευτής μπορεί να λειτουργεί αυτόβουλα και να αλλάξει άποψη. Δείτε την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Στο εξώφυλλό της έχει φωτό του πρωθυπουργού με τον Ζόραν Ζάεφ και τίτλο: Κυριάκο έδωσε μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία. Και αυτό δεν το λέει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αλλά ο Ζάεφ.

Ήθελα να ήξερα, οι Μακεδόνες βουλευτές δεν ντρέπονται; Να το λέει αυτό ο Ζάεφ μέσα στην Αθήνα; Και να θυμίσω ότι ο πρωθυπουργός όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, μιλούσε για προδοτική και μειοδοτική συμφωνία, έλεγε ότι δημιουργεί δεδομένα, ότι είναι ανιστόρητη. Και ο Ζάεφ σήμερα μας λέει ότι εμείς δουλεύουμε για τα Σκόπια. Αυτή δήλωση δεν σας κάνει να ντρέπεστε; Αυτή την λογική που θέτει το κόμμα πάνω από όλα που θέτει τον αρχηγό του κόμματος πάνω από όλα την θεωρώ προσβλητική για τη δημοκρατία. Είναι λάθος και ο πρωθυπουργός κάνει λάθη σε πολλά πράγματα.

Ο Ζάεφ είπε ότι ο Μητσοτάκης έδωσε μάχες για τα Σκόπια, για το ευρωπαϊκό τους μέλλον και δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος. Και εγώ ζήτησαν να δω τα βιβλία των μαθητών στα Σκόπια και ανακάλυψα ότι δεν έχουν αλλάξει τίποτα σε σχέση με όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών. Μιλούν για Μακεδονία, μιλούν για Μακεδονία του Αιγαίου, και εσείς δεν κάνετε τίποτα γι’ αυτό. Ο πρωθυπουργός στις 8/2/2019 έλεγε στον κ. Τσίπρα χαρακτηριστικά: Εγώ δεν θα καλωσορίσω ποτέ τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελλάδα. Και χθες το έκανε! Γνωρίζω ότι μέσα στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν βουλευτές που δεν τους αρέσουν αυτά που γίνονται, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζουν να στηρίζουν τους αρχηγούς τους.

Και έχω να πω ότι ο πρωθυπουργός είπε ψέμματα σε εμένα. Δεν ξέρω τι είπε στον κ. Τσίπρα, αλλά εμένα δεν με ενημέρωσε ποτέ για την συμφωνία που έκανε με την Μέρκελ και τους Τούρκους. Το ίδιο ισχυρίζεται και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή τα δύο μεγάλα κόμματα συμφωνούν στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας; Βλέπω εδώ τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Ηλιόπουλο, ο οποίος λέει ότι στα Ελληνο – τουρκικά, η κατεύθυνση είναι η αποκλιμάκωση, ο διάλογος και η Χάγη. Δηλαδή ό,τι υποστηρίζει και ο πρωθυπουργός. Ζούμε σε ένα φαύλο κύκλο ψευτών πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι δεν θα γίνουν ποτέ πιστευτοί γιατί λένε ψέμματα και μετά ο ένας αποκαλεί τον άλλον ψεύτη!

Λέτε να πάμε σε διάλογο με την Τουρκία. Αλλά σε προγενέστερο χρόνο να πας σε συμφωνία με την διαμεσολάβηση του Βερολίνου και μετά να βγαίνει στην ΔΕΘ και να λες ψέμματα, αυτό είναι πολύ κακό. Και τι είπε ο πρωθυπουργός για την εν λόγω συμφωνία; Είπε: Δεν ήταν συμφωνία, αλλά ήταν μια προφορική συμφωνία, την οποία την καταγράψαμε, αλλά επειδή την διέρρευσε η Τουρκία δεν υπάρχει συμφωνία. Μου θυμίζει τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού! Μα δεν καταλαβαίνει ότι με αυτές τις δηλώσεις εκθέτει τον εαυτό του και την παράταξη, όπως έκανε και ο Τσίπρας;

Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά στην συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον Σαρλ Μισέλ είπε ότι το Δίκαιο της Θάλασσας δεν επιτρέπει μονομερείς ενέργειες. Ψέμμα! Το Δίκαιο της Θάλασσας επιτρέπει την ανακήρυξη ΑΟΖ μονομερώς. Γιατί είναι άλλο η ανακήρυξη και άλλο η οριοθέτηση.  Αν και ο πρωθυπουργός και ο κ. Τσίπρας όμως θέλουν να γίνουν πιστευτοί, ότι δεν συμφώνησαν για τα ελληνοτουρκικά, να δοθούν τώρα τα πρακτικά της συνάντησης του Βερολίνου στην δημοσιότητα για να δούμε τι έχουν συμφωνήσει.

Και γιατί η ΝΔ αλλάζει τη γραμμή της εξωτερικής πολιτικής που ισχύει εδώ και 10ετίες; Είναι δυνατόν να αφήνουμε μόνη της την Κύπρο; Να πάμε σε διάλογο στην Χάγη, την ώρα που οι Τούρκοι έχουν στείλει τα ερευνητικά σκάφη τους και κάνουν πια γεωτρήσεις στα ύδατα της Κύπρου; Παράνομα τις κάνει τις γεωτρήσεις η Τουρκία και εμείς σε αυτή τη συγκυρία θα αφήσουμε μόνη της την Κύπρο;

Με αυτά που κάνετε δώσατε άλλοθι στην Γερμανία και υπηρετείτε τις εντολές της, γιατί οι Γερμανοί δεν ήθελαν να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, στις 24/9. Είπαν να δοθεί παράταση στο θέμα και εσείς συμφωνήσατε. Και τελικά θα πάμε σε διάλογο και θα συζητήσουμε τα πάντα. Εγώ δεν λέω να μην τα βρούμε με τους Τούρκους, αλλά διάλογος με προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα που αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία δεν μπορεί να γίνει.

Στο χωριό μου λένε «δίπλα στο μαντρί δεν ταΐζεις τον λύκο» και εσείς κάθε μέρα ταΐζετε τον λύκο που λέγεται Τουρκία. Και ο πρωθυπουργός, πέταξε, απεμπόλησε το μοναδικό διπλωματικό όπλο που είχαμε. Απεμπόλησε τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων και κανείς από εσάς δεν αντέδρασε. Εγώ περίμενα ότι μετά από αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν στα κάγκελα! Αλλά δεν είπατε τίποτα. Εκτός κι αν δεν το γνωρίζετε ότι ο πρόεδρός σας συνομιλεί με τον κ. Μητσοτάκη. Μα δεν το βλέπετε; Ή μήπως η αθώωση του Πολάκη ήταν συμπτωματική; Θα φανεί στο μέλλον.

Κάνατε νέες Πρέσπες στο Αιγαίο. Η ΝΔ δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει Τουρκία. Η Τουρκία ζητά αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Ζητάει νησιά δηλαδή! Πώς λοιπόν θα ξεκινήσετε διάλογο με αυτή τη χώρα όταν δεν γνωρίζουμε από ποιο σημείο θα ξεκινήσουν οι επαφές και πού θα καταλήξουν; Εσείς λέτε ότι συζητάτε μόνο για την υφαλοκρηπίδα. Όχι. Δεν είναι καθόλου έτσι. Γιατί υπάρχουν η Ίμβρος και η Τένεδος. Γιατί το απεμπολείτε αυτό; Και αν είστε μάγκες, για να το πω λαϊκά, κάντε τώρα επέκταση στα 12 ν.μ.. Όχι λίγο στο Ιόνιο, λίγο στην Κρήτη, λίγο από εδώ και λίγο από εκεί. Είναι δυνατόν να μιλάμε για διάλογο και να μην απαιτούμε την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής από την Κύπρο; Ασκείτε λάθος τακτική.

Ξέρετε τι έκανε η ΕΕ; οι φίλοι σας; Στις 24/8/2020 η Κομισιόν πρότεινε τα εμπορεύματα από την Τουρκία και τις μεσογειακές χώρες να τεθούν σε προτιμησιακό καθεστώς. Δηλαδή η Γερμανία έκανε δώρο στην Τουρκία 70 δις ευρώ, κάνοντας διευκολύνσεις στο εμπόδιο και καταργώντας τους δασμούς. Εσείς όμως δεν επιβάλλετε αντίμετρα. Φωνάζουμε τόσο καιρό να κλείσετε το τελωνείο στους Κήπους. Δεν το κάνετε.

Είπατε όμως «ναι» στο να είναι αδασμολόγητα τα προϊόντα από την Τουρκία. Ακούστε, προϊόντα αξίας 23,6 δις ευρώ από την Τουρκία περνούν μέσω Ελλάδας από την Εγνατία Οδό για την Ευρώπη. Ακόμα ένα όπλο που δεν το υλοποιούμε εδώ και μήνες. Μα πώς θα γίνει πιστευτή η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους; Πώς μπορούμε να απαιτούμε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία και εμείς ενώ μπορούμε να επιβάλουμε μέτρα δεν το κάνουμε;

Και αισθάνθηκα πίκρα, όταν άκουσα αυτό που είπε ο Δανός Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος μας εξευτέλισε. Είπε λοιπόν: Η Τουρκία είναι ένα κράτος εγκληματικό και ο Ερντογάν είναι εγκληματίας πολέμου. Είπε αυτό που δεν έχει τολμήσει να πει κανένας Έλληνας υπουργός. Και τώρα ο πρωθυπουργός θα πάει να κάνει διάλογο με τον λαό που προχώρησε σε γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Ποντίων, των Σύριων, των Κυπρίων; Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο γεμάτου κακουργήματα.

Και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Χρυσοχοΐδης, σαν να μην έφταναν τα άλλα, βγήκε και παραβίασε το διεθνές δίκαιο, λέγοντας ότι οι Αφγανοί δικαιούνται άσυλο. Ποιος το λέει αυτό; Ποια διεθνής συνθήκη το λέει; Ποιος νόμος το λέει; Οι Σύριοι δικαιούνται άσυλο, και μάλιστα από την Τουρκία, ως πρώτη χώρα, αλλά οι Αφγανοί από πού κι ως πού; Αυτά δεν συμβαίνουν σε καμμία χώρα.

Σήμερα Έλληνας δικαστής δίκασε Έλληνα κτηνοτρόφο ο οποίος αμύνθηκε των ελληνικών συνόρων. Τους είδε που πέρασαν το ποτάμι στον Έβρο και μπήκαν στη χώρα μας, τους εμπόδισε, τον χτύπησαν και ο άνθρωπος αυτός δικάστηκε για ρατσισμό! Εμείς λοιπόν ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταθέσαμε πρόταση νόμου και περιμένουμε να την ψηφίσετε, θα θεωρείτε αδίκημα η ελληνοφοβία και η χριστιανοφοβία. Δεν μπορεί να είναι αδίκημα μόνο η ισλαμοφοβία. Ζητάμε ίση αντιμετώπιση των Ελλήνων.

Επίσης, σήμερα ο κ. Λιάκος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «κι εγώ θα έβαζα φωτιά στη Μόρια». Και μιλάμε για καθηγητή πανεπιστημίου. Και δεν παρενέβη κανένας εισαγγελέας γιατί αυτό είναι κήρυξη μίσους.  τον κτηνοτρόφο όμως τον δίκασαν και θα μπει στην φυλακή. Τον κ. Λιάκο δεν τον αγγίζει κανείς. Μα δεν υπάρχει κανένας εισαγγελέας να υψώσει το ανάστημά του; Και μια και μιλάμε για την Μόρια, δείτε εδώ (δείχνει φωτο). Αυτά είναι αυτοσχέδια όπλα που τα είχαν αυτοί οι «ευγενέστατοι» άνθρωποι. Πού τα βρήκαν;

Πείτε μου, εσείς στη ΝΔ που έχετε πάει φαντάροι. Είναι δυνατόν να βάζετε τον στρατό να κάνει τους τραπεζοκόμους και τις υπηρέτριες στους λαθρομετανάστες; Είναι δυνατόν να στήνουν οι Έλληνες στρατιώτες τα αντίσκηνα για τους λαθρομετανάστες και να κάθονται οι λαθρομετανάστες και οι ΜΚΟ να τους κοιτούν; Γιατί; Τι είναι αυτοί οι λαθρομετανάστες; ανάπηροι; Δεν μπορούν να στήσουν αυτοί τις σκηνές; Με αυτό τον τρόπο τιμάτε στον στρατό μας; Εμείς επιμένουμε: κάντε γι’ αυτούς τους ανθρώπους δομές με νερό, ρεύμα, θέρμανση αλλά σε ακατοίκητα νησιά.

Ούτε η Χίος, ούτε η Λέσβος, ούτε η Σάμος μπορούν να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες. Είναι δυνατόν, δείτε εδώ (δείχνει φωτο) οι ΜΚΟ και οι λαθρομετανάστες να κοιτούν από τον εξώστη τους στρατιώτες πώς στήνουν τα αντίσκηνα; Είναι ντροπή για όλους μας. Είναι δυνατόν να είναι ο άλλος συνταγματάρχης με γαλόνια και να τον βάζετε να στήνει αντίσκηνα; Και πείτε μου ποιος φυσιολογικός άνθρωπος κοιμάται σε νεκροταφείο; Το έβγαλαν τα κανάλια, αλλά κανένα δεν είπε ότι ουρούσαν και αφόδευαν πάνω στους τάφους. Εμείς όταν έγινε ο σεισμός στην Θεσσαλονίκη κοιμόμασταν στον δρόμο. Κανένας δεν πήγε στα νεκροταφεία.

Επίσης, 2 ημέρες πριν ξεσπάσει η φωτιά στη Μόρια, η κυβέρνηση ενέκρινε 900.000 ευρώ για την ΜΚΟ Solidarity Now του Τζωρτζ Σόρος, και γενική διευθύντρια είναι η ξαδέρφη του πρωθυπουργού! Αυτή είναι η ΝΔ, που δεν έκλεισε καμμία ΜΚΟ, η οποία δεν εγγράφηκε στο μητρώο. Κλείστε τις τώρα! Παρέβησαν το νόμο. Παρέβησαν την εντολή της κυβέρνησης. Κλείστε τις!

Και εδώ (δείχνει φωτο) έχω το δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Δείτε αυτόν τον λαθροεισβολέα, ο οποίος έχει 7 επώνυμα, 7 ονόματα, 5 διαφορετικά ονόματα πατρός. Αυτός λοιπόν έχει έρθει εδώ και εμείς θα τον αφήσουμε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Να πάμε και στο θέμα των μασκών. Εμείς εδώ εφαρμόζουμε το νόμο, φοράμε μάσκα σε κλειστούς δημόσιους χώρους, όμως διαφωνούμε με την χρήση της μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Κανένας Έλληνας που διαφωνεί με τη μάσκα για παιδιά κάτω των 12 ετών δεν είναι ψεκασμένος. Ζούμε όμως στιγμές αντιδημοκρατικές. Εσείς εφαρμόζετε πλήρως το δόγμα του Γκέρινγκ, ο οποίος έλεγε: Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για αν ελέγχεις τον κόσμο είναι να τον φοβίζεις.

Έχουμε εδώ, και το καταθέτω στα πρακτικά, το άρθρο του καθηγητή ιατρικής του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κουντουρά, ο οποίος επικαλούμενος συμπεράσματα ερευνών αναφέρει ότι η μάσκα σε παιδιά κάτω των 12 ετών είναι επικίνδυνη. Δώστε το άρθρο αυτό σε κάθε Μαγιορκίνη, σε κάθε Δερμιτζάκη, σε κάθε Σύψα, που είναι επιστήμονες μεν αλλά υπάρχουν κι άλλοι επιστήμονες.

Και θα κλείσω με τον κ. Δερμιτζάκη, ο οποίος είπε ότι πρέπει να απαγορευτεί η Θεία Κοινωνία, το είπε στον ΣΚΑΪ. Θα του πω λοιπόν ότι μπορεί να παίζει με τα εγκόσμια, μπορεί να παίζει με τα κοσμικά, μπορεί να παίζει με τον φόβο και τον τρόμο, μπορεί να παίζει με την επιστήμη και να λέει άλλα από αυτά που είναι γραμμένα. Αλλά δεν θα του επιτρέψουμε ποτέ να παίζει με την πίστη, με την ορθοδοξία, με την εκκλησία, με όλα όσα μας ενώνουν.

Προηγούμενο άρθροΣυζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Daniel Franklin, executive και diplomatic editor του «The Economist»
Επόμενο άρθροΕπιμελητήριο Ημαθίας: Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ”