Έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους €500 εκατ.

Η «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank Holdings) ανακοινώνει ότι η θυγατρική της εταιρεία «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» (Τράπεζα ή Eurobank) ολοκλήρωσε με επιτυχία έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred), ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Το ομόλογο έχει ημερομηνία λήξης στις 26 Ιανουαρίου 2029, με δυνατότητα ανάκλησης στις 26 Ιανουαρίου 2028 (6NC5), και ετήσιο τοκομερίδιο 7%. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι στις 26 Ιανουαρίου 2023 και τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (στην αγορά Euro MTF).

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη φερεγγυότητα της Eurobank αποδεικνύεται από την ισχυρή συμμετοχή που είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να φτάσει τα 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή υπερκάλυψη 2.5 φορές. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στην Eurobank να μειώσει την προσφερόμενη απόδοση από 7,5% που ήταν η αρχική προσφορά σε 7,125%. Η έκδοση προσέλκυσε ισχυρή ζήτηση από  ξένους επενδυτές και η Τράπεζα συγκέντρωσε τελικές εντολές από 109 διαφορετικούς επενδυτές.

H συμμετοχή από ξένους επενδυτές αντιπροσωπεύει περίπου το 71% του βιβλίου, προερχόμενη κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο (30%) , την Ιταλία (13%) και τη Γαλλία (7%). Το 38% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers), 37% σε Τράπεζες και Τράπεζες Ιδιωτών (Private Banks) και 16% σε Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (Hedge Funds).

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν μέσω της έκδοσης θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των υποχρεώσεων του Ομίλου της Eurobank όσον αφορά την  Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων  (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) και θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Eurobank.

Οι συντονιστές της έκδοσης ήταν οι  BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC Continental Europe, IMI-Intesa Sanpaolo και UBS Europe SE.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Investor Relations investor_relations@eurobankholdings.gr.

Προηγούμενο άρθροΕπέστρεψε στον ΦΑΣ Νάουσα ο Νίκος Παντζαρτζίδης
Επόμενο άρθροΆννα-Μισέλ Ασημακοπούλου | Επιστροφή στο Ευρωκοινοβούλιο