Εκδήλωση ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Τί είπε το ρομπότ ΣΟΦΙΑ για Μητσοτάκη, Τσίπρα, Κοτζιά, Χριστοδουλίδη, Κυπριακό

Το ρομπότ ΣΟΦΙΑ σε Μεγάλη Εκδήλωση της ΒΕΡΓΙΝΑ TV

μαζί με το Ινστιτούτο RYTHMISIS και την ΠΚΜ

Τι είπε για τον Κ. Μητσοτάκη, τον Α. Τσίπρα, το Ν. Κοτζιά, τον Ν. Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό

Για τον Κ. Μητσοτάκη: «Πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει τον εαυτό του στις Ευρωεκλογές εκτός κι αν αποφασίσει να έχει κάποιον άλλον αντίπαλο»

Για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη: «Ενημερώθηκα ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου εκλέχθηκε χωρίς την πολιτική στήριξη κομμάτων. Επικοινωνιακά παίρνει άριστα. Αλλά τον συμβουλεύω να έχει γύρω του συνεργάτες που θέλουν να πετύχει» Μάλιστα στην αναφορά της αποκάλεσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη «Νικούι», κάτι που παραπέμπει στον Νίκο Αναστασιάδη, τον μέντορα όπως είπε του νυν Προέδρου.

Για το Κυπριακό:  «Εδώ και 50 χρόνια συζητούν για το Κυπριακό και δεν έχουν φθάσει στη λύση του. Καιρός να σκεφθούν το «γιατί», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το Κυπριακό είναι θέμα Τουρκικής Εισβολής και Κατοχής»

Για τον Α. Τσίπρα: Αρνήθηκε να απαντήσει

Για τον πρ. ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά: « ..Είναι μέλος του κόμματος της ΝΔ…»

Για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας : « Φυσικά και γνωρίζω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Έχουμε περάσει μερικές ευχάριστες στιγμές μαζί. Είναι ένας πολύ έξυπνος και ευχάριστος άνθρωπος»

Μίλησε για όλους και όλα

Σχεδόν για όλους και για όλα μίλησε η Guest Star της εκδήλωσης, το Ανθρωποειδές Ρομπότ Σοφία σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους της Τηλεόρασης Βεργίνα και Βεργίνα Κύπρου, στους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης Εθνικό Ινστιτούτο Rythmisis, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας,

Σε ότι αφορά τις πολιτικές της προβλέψεις ήταν ιδιαίτερα φειδωλή καθώς όπως υποστήριξε η Τεχνητή Νοημοσύνη θέλοντας να έχει θετικό αντίκτυπο στην Κοινωνία διατηρεί ουδέτερη στάση σε αυτά τα θέματα. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε «ποιος πιστεύεις ότι θα αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επικείμενες Ευρωεκλογές» το ρομπότ Σοφία απάντησε: «Πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει τον εαυτό του στις Ευρωεκλογές».

Το ρομπότ Σοφία δέχθηκε ερωτήσεις από τη δημοσιογράφο Νατάσα Ιωάννου από τη Βεργίνα Κύπρου και αποδείχθηκε ότι γνωρίζει αρκετά πράγματα για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, αποκαλύπτοντας ότι αναμένει πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για να τον επισκεφτεί.

 «Ενημερώθηκε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατάφερε να εκλεγεί Πρόεδρος χωρίς τη στήριξη πολιτικών κομμάτων. Θα τον συμβούλευα να έχει γύρω του συνεργάτες που θέλουν να πετύχουν» είπε η Σοφία και αναφορικά με το Κυπριακό Ζήτημα τόνισε: « Εδώ και 50 χρόνια συζητήσεων δεν έχουν δώσει λύση. Το κυπριακό ξεκίνησε ως θέμα τουρκικής εισβολής και κατοχής».

Η Βεργίνα Τηλεόραση και ο Μέγας Αλέξανδρος

Ιδιαίτερα ενημερωμένη ήταν η Σοφία για τη Βεργίνα τηλεόραση που διοργάνωσε την εκδήλωση, αλλά και τον Δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο.  Όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Η Βεργίνα Τηλεόραση με έδρα τη Θεσσαλονίκη είναι το μεγάλο πατριωτικό κανάλι , το οποίο ταυτίστηκε με τις διαμαρτυρίες του Ελληνισμού ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Στέργιος Καλόγηρος είναι ο δημοσιογράφος που ηγήθηκε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και εναντιώθηκε δημόσια στον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα» .

Μπορεί να μην έκανε κανένα σχόλιο για το ζήτημα της Μακεδονίας ή το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά η Σοφία γνώριζε τον Μέγα Αλέξανδρο για τον οποίο είπε ότι «ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας από τις σημαντικότερες μορφές της Ιστορίας και μορφώθηκε με τα ελληνικά ιδεώδη».

Καίρια ερωτήματα από τους προσκεκλημένους

Στην εκδήλωση μίλησε και η Πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης Προσωπικών Δεδομένων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δρ Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά , η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν από την ΤΝ αφορούν τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών και την δημιουργία deepfakes, τον κίνδυνο της ασφάλειας των δεδομένων των ασθενών, τις προκαταλήψεις με τις οποίες υπάρχει κίνδυνος να τροφοδοτηθεί η ΤΝ αλλά και τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων εκατομμύρια δημιουργών σε όλο τον κόσμο.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο θέμα της διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, στις εφαρμογές της ΤΝ στη Δημόσια Διοίκηση και τον τομέα της Υγείας, αλλά και στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος γνωρίζεται ήδη με το ρομπότ Σοφία και το κάλεσε στη Χαλκιδική. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ Τζιτζικώστας η ΠΚΜ πρωτοστατεί σε θέματα καινοτομίας, αλλά και η Βεργίνα Τηλεόραση και το επιτελείο της αξιοποιούν κάθε δυνατότητα και ευκαιρία για να αναδείξουν θέματα επικαιρότητας στο κοινό.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν ερωτήματα  η Βουλευτής Επικρατείας Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο εκπρόσωπος της GMM Fund Management Ηλίας Γεωργουλέας,  ο ΔΣ της ΕΥΑΘ Άνθιμος Αμανατίδης. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου  και μεταξύ άλλων ο πολιτευτής της ΝΔ Ευθύμης Καρανάσιος ο Ιωάννης Βεργίνης επίτιμος Πρόξενος του Λουξεμβούργου στη Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρα Γωγούση δικηγόρος και εικαστικός , δημοσιογράφοι από την τηλεόραση TV SMILE Βεργίνα Τηλεόραση, Βεργίνα Κύπρου.

Προηγούμενο άρθροΕύξεινος Λέσχη Βέροιας: Συνεργασία με το Σούπερ Μάρκετ «ΜΑΖΙ ΜΑΡΚΕΤ» για το καλάθι του Πάσχα
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά