Εκδήλωση της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Με εφόδιο τη γνώση, στην Ελλάδα 2.0»

Με πρωτοβουλία της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ, εκδήλωση με θέμα «Με εφόδιο τη γνώση, στην Ελλάδα 2.0». Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο αν. Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Παύλος Μαρινάκης.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε πλήθος κόσμου, ενώ παρών ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος. Κεντρικά θέματα της εκδήλωσης την οποία συντόνιζε ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Σίμος Ψωμιάδης, ήταν οι ευκαιρίες και οι προοπτικές που δημιουργούνται από το νέο ΕΣΠΑ, τον νέο Αναπτυξιακό νόμο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε «Αξιοποιούμε την πρωτόγνωρη δύναμη πυρός που έχει τώρα η χώρα μας (δύο προγράμματα ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Αναπτυξιακός Νόμος) για να στηρίξουμε την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων, να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφειά τους και τα επενδυτικά τους προγράμματα, ενώ, ταυτόχρονα, βελτιώνουμε διαρκώς το επιχειρηματικό περιβάλλον. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οι ελληνικές επιχειρήσεις, όλων των επιπέδων, έχουν τόσο πολλά και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία στη διάθεσή τους».

Ο αν. Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε: «Το “Ελλάδα 2.0” είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διατηρήσιμη ανάπτυξη, η οποία αποτελεί και βασικό μας στόχο. Ο προϋπολογισμός των έργων που έχουν, προς το παρόν, ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπερβαίνει τα 10,2 δισ. ευρώ. Στο δανειακό σκέλος έχουν λάβει προέγκριση 40 έργα, ύψους 1,9 δισ. ευρώ, ενώ ακόμη 700 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων βαίνουν προς οριστικοποίηση.

Παράλληλα, υλοποιούμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η παροχή φορολογικών κινήτρων για την ανάπτυξη επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και συνενώσεων, καθώς πιστεύουμε, βαθιά, στα οφέλη αυτής της πρωτοβουλίας για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Το γεγονός ότι έχουμε, ήδη, πετύχει επενδυτική ανάπτυξη, το 2022, χάρη στις ποιοτικές επενδύσεις που σημειώνουν δραστική αύξηση ως ποσοστό του ΑΕΠ, μας κάνει να αισιοδοξούμε πως όταν περάσει η “θύελλα” η οικονομία μας θα πάει πολύ καλύτερα».

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το να βλέπουμε πάλι γεμάτες αίθουσες είναι ένα πολύ ηχηρό μήνυμα κανονικότητας, εξωστρέφειας και πολιτικού διαλόγου. Πρώτα απ’ όλα να πω ότι αυτό που κάνουμε σήμερα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Έχει ξεκινήσει πριν το Συνέδριο, σε μεγάλους εμβληματικούς χώρους ανά την Ελλάδα όπως είναι και ο χώρος του ΕΒΕΑ. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ και Γενικό μας Διευθυντή τον κ. Γιάννη Μπρατάκο, έναν άνθρωπο που έχει δώσει άλλη ορμή στα Επιμελητήρια με την παρουσία του.

Αυτό λοιπόν θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και δε θα σταματήσουμε στιγμή. Το «δίπλα σε κάθε πολίτη» για εμάς, το λέω κάθε φορά και πρέπει να το καταλάβουν όλοι, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα σύνθημα ενός συνεδρίου. Είναι τρόπος σκέψης, δράσης και αντίληψης. Και είναι ο μόνος πραγματικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε την ισοπέδωση, τον μηδενισμό και τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης. Όχι μόνο της αξιωματικής, αλλά του συνόλου της αντιπολίτευσης. Τέτοιες συζητήσεις είναι που φοβάται η αντιπολίτευση, γιατί αυτές οι συζητήσεις αναδεικνύουν την αλήθεια.

Αυτές οι συζητήσεις γίνονται με στοιχεία και με επιχειρήματα. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις, όχι μόνο για να εκθέτουμε τον απολογισμό, για να λέμε τι κάναμε εμείς, τι έκαναν οι άλλοι πριν από εμάς, τι πιστεύουν γι’ αυτά που κάναμε ή και τι ψήφισαν στις αλλαγές που φέραμε -αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό- αλλά και για να βάζουμε τα σωστά διλήμματα.

Έχουμε καταγράψει ως Νέα Δημοκρατία περισσότερους από 50 φορολογικούς συντελεστές που έχει μειώσει αυτή η Κυβέρνηση.

Έχουμε επίσης καταγράψει 27 φόρους που επέβαλλε ή αύξησε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Έχουμε καταγράψει πάνω από πέντε, ενδεχομένως και έξι δισεκατομμύρια ευρώ που έχει δώσει η σημερινή Κυβέρνηση μόνο για την στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κατά την παγκόσμια πληθωριστική κρίση.

Όχι για την «ακρίβεια Μητσοτάκη» που λέει ο κ. Τσίπρας, αλλά την παγκόσμια πληθωριστική κρίση. Κι αν αυτό το εξετάσει κανείς συγκριτικά με το ΑΕΠ της κάθε χώρας, τότε θα δει ότι είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη.

Βλέπω στα στοιχεία που έχω μπροστά μου ότι αυξήσαμε κατά 72,3% τις άμεσες ξένες επενδύσεις μόνο μέσα στο 2021, που μεταφράζεται σε 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Έχουμε υπερπολλαπλασιάσει κατά 84,33% το ισοζύγιο συστάσεων-διαγραφών των εταιριών. Έχουμε καταγράψει τις Microsoft, Amazon, Pfizer, Cisco, JP Morgan, Digital Reality, το Ελληνικό, τα Ναυπηγεία, μπορούμε να συνεχίζουμε επί ώρες.

Γιατί αναφέρομαι σε αυτά; Γιατί δεν πρόκειται για τα όσα θα κάνουμε τα επόμενα χρόνια, αλλά γι’ αυτά που έχουν ήδη γίνει. Και έχουν γίνει σε συνθήκες πολέμου. Υγειονομικού, οικονομικού, αλλά και κανονικού. Και παρά όλες αυτές τις συνθήκες, όλα αυτά έχουν γίνει.

Εμείς λοιπόν σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχουμε την ευλογία, την χαρά, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη να μιλάμε γι’ αυτά που έχουμε κάνει. Έτσι ευπροσώπως, χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο, αλλά και με θάρρος και υπερηφάνεια να μπορούμε να απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό και να τον ρωτήσουμε εάν θέλει αυτά και ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια και όχι μόνο για την Οικονομία.

Εάν θέλει τα δημόσια έργα να τα διαχειρίζονται άνθρωποι όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και η ομάδα του στο υπουργείο, το κρατικό ταμείο, τα δημόσια έσοδα και έξοδα να τα διαχειρίζονται άνθρωποι όπως ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σκυλακάκης και η ομάδα τους, ή αυτοί που ήταν πριν.

Αυτοί που αύξαναν τους φόρους, που ψάχναμε να βρούμε έστω μία επένδυση, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν όλες αυτές οι κρίσεις, που υπέγραφαν αχρείαστα Μνημόνια και που ήρθαν κάποια χρόνια μετά αμετανόητοι να μας φέρουν τον κ. Βαρουφάκη απ’ το παράθυρο. Εμείς δε χρειάζεται να εφεύρουμε τίποτα. Απλά να πούμε την αλήθεια».

Ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Ψωμιάδης: «Στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου οικονομικού μοντέλου, με συνέργειες, πιο εξωστρεφές και ανταγωνιστικό στο διεθνές περιβάλλον. Απαραίτητος πυλώνα για τη επιτυχία του εγχειρήματος είναι η μετεξέλιξη και η αξιοποίηση του παρόντος ανθρώπινου και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας. Τα κίνητρα και οι ευκαιρίες που προκύπτουν από τον Αναπτυξιακό Νόμο, το νέο ΕΣΠΑ, και το Ταμείο Ανάκαμψης για τους ελευθέρους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να επενδύσει στην εξέλιξη του υπάρχοντος δυναμικού στα πλαίσια μιας ομαλής και βιώσιμης μετάβασης στη νέα εποχή».

Προηγούμενο άρθροΤελευταία παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για Μοριοδότηση των υφιστάμενων επαγγελματιών και παραγωγών πωλητών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές του Δήμου Αλεξάνδρειας, για τη χορήγηση θέσεων στις Λαϊκές Αγορές
Επόμενο άρθροΕργασίες καθαρισμού στην Επαρχιακή Οδό που συνδέει τον Σοχό  με το Σκεπαστό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας