ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Το Ναύπλιο τίμησε τους Φιλέλληνες που αγωνίστηκαν και πέθαναν κατά την Ελληνική Επανάσταση

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Το Ναύπλιο τίμησε τους Φιλέλληνες που αγωνίστηκαν και πέθαναν κατά την Ελληνική Επανάσταση

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τίμησαν τους Φιλέλληνες που αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, Δευτέρα 19 Απριλίου 2021. Η 19η Απριλίου, που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Φιλελληνισμού, σε μια σεμνή τελετή λόγω και των εκτάκτων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, τελέσθηκε μνημόσυνο στην μνήμη όλων των Φιλελλήνων στην Καθολική Εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ναύπλιο.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πολωνός Ιερέας π. Ryszard Karapuda παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και της Πρόεδρου του ΔΟΠΠΑΤ Μαρίας Ράλλη. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Φιλελλήνων, που δεσπόζει στο μέσο της ομώνυμης πλατείας στο λιμάνι του Ναυπλίου. Με τον όρο Φιλέλληνες έμειναν γνωστοί πολίτες και στρατιωτικοί κυρίως από την Ευρώπη που βοήθησαν στην προετοιμασία και στην ευτυχή εξέλιξη της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Περίπου 1.500 Φιλέλληνες συμμετείχαν στους αγώνες για την απελευθέρωση της Ελλάδος. Ο ένας στους τρεις σκοτώθηκε σε μάχη ή πέθανε από κακουχίες. Οι χώρες με τους περισσότερους Φιλέλληνες ήταν οι: Αγγλία, Ελβετία, Σουηδία, Κάτω Χώρες, Δανία, Πολωνία, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία, Γερμανία, Ινδία, Βαλκάνια. Σημαντικότερος όλων ήταν ο Λόρδος Βύρων. 

 ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Συγκέντρωση μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Διεθνής αεροπορική άσκηση “Ηνίοχος 2021”