ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Φρέσκα μύδια Μακρύγιαλου Πιερίας για το Σαρακοστιανό τραπέζι.

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Ο Μακρύγιαλος Πιερίας, είναι η μεγαλύτερη μυδοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας και η μοναδική Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑυ) και εξάγει το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Σύμφωνα με τους παραγωγούς, η ποιότητα του μυδιού είναι εξαιρετική γιατί οι μονάδες βρίσκονται κοντά σε εκβολές ποταμών και μεταφέρονται πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για τα μύδια ενώ η θερμοκρασία των νερών κρατείται σε χαμηλά επίπεδα.

Στο λιμανάκι του Κίτρους, ο Τάσος Δραγάνης, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών του Μακρύγιαλου Πιερίας, περιμένει εδώ και ώρα να καταπλεύσει το σκάφος του που έφυγε από νωρίς το πρωί για να μαζέψει αρμαθιές. Εχει ήδη παραγγελίες από Ιταλία και η νταλίκα περιμένει στο λιμάνι να φορτώσει τις παλέτες, υπολογίζοντας το φορτίο να φτάσει τους 22 τόνους.

«Κάθε χρονιά ξεκινάμε μετά τις 15 Μαρτίου αλλά φέτος αρχίσαμε νωρίτερα λόγω του ήπιου κλίματος που ευνόησε την παραγωγή» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Δραγάνης ευελπιστώντας να καταφέρουν αυτή τη χρονιά να πιάσουν τους περιβαλλοντικούς όρους που θέτουν ετησίως τους 12.000 τόνους σε προϊόν.

«Οι τιμές θα είναι αυξημένες κατά 20% σε σχέση με πέρσι και η αρμαθιά που έχει περίπου 30-35 κιλά μύδια, θα πωλείται από 85 λεπτά το κιλό» λέει ο κ.Δραγάνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χήρας

Α.Ρεπορτάζ: Καραθάνου Ν. / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Βενετσάνικο καρναβάλι στην πόλη του Ναυπλίου
Επόμενο άρθροΔΥΠΑ: Στήριξη της απασχόλησης στις λιγνιτικές περιοχές – Τα προγράμματα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας