Η έφοδος των ερυθρών Χμερ! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής με την οποία αφέθησαν ελεύθεροι οι αντιεξουσιαστές «ρουβίκωνες» και ξευτιλίστηκε η αστυνομία, δεν ήταν φυσικά κεραυνός εν αιθρία. Ούτε έκπληξη προκαλεί. Ο Νίκος Βούτσης άλλωστε είχε βρεθεί σχετικά πρόσφατα σε θέση υπερασπιστή του υιού του, ο οποίος καταδικάστηκε σε οκτώ (8) χρόνια φυλάκισης, για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας (Εθνική Γκύζη, 3 Οκτωβρίου 2007) ισχυριζόμενος ότι …«κατανοώ πώς η νεολαία αντιδρά».  Ο δε καταδικασμένος υιός του δήλωνε ότι δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του τονίζοντας και την ιδεολογική του τοποθέτηση στον χώρο των αντιεξουσιαστών.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο πρόεδρος της Βουλής, λοιπόν, λειτούργησε όπως όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν συγκεκριμένη ανοχή –συμπάθεια προς τους αντιεξουσιαστές και συγκεκριμένη απωθητική στάση απέναντι στους θεσμούς του κράτους ή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Ο Νίκος Βούτσης άραγε και το κόμμα του δεν υπερηφανεύονται για τον Δεκέμβρη του 2008; Για τις πλατείες του 2011; Ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης, μαζί με τους συντρόφους του δεν λειτουργούσαν ως «ρουβίκωνες» όταν ήταν στην αντιπολίτευση, λοιδορούσαν τους πάντες  και τα πάντα κι επιτίθονταν σε όσους θεωρούσαν εχθρούς; Ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής κι οι σύντροφοί του, δεν στήριζαν κι υποκινούσαν τους διάφορους «δεν πληρώνω»; Δεν κατέστρεφαν ακόμη και εθνικές επετείους;  Κι όταν έγιναν εξουσία, δεν βγήκαν στα ευρωπαϊκά φόρα και είχαν συμπεριφορές «ρουβίκωνα»;

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής κι οι σύντροφοί του πότε βρήκαν να πουν μια λέξη όταν κάηκαν εφημερίδες (Athens Voice), όταν φιλελεύθερα sites δέχονταν επιθέσεις (Liberal), όταν θρηνήσαμε νεκρούς (Marfin); Δεν αλάλαζαν  όλοι μαζί όταν ο Τσίπρας φώναζε από τα μπαλκόνια «ή εμείς η εκείνοι»;

Δυστυχώς έτσι είναι. Με βαθιά ταξικές και διχαστικές πολιτικές επιτίθενται με σφοδρότητα και κάθε τρόπο στους εξ ορισμού εχθρούς τους, τη Μεσαία – Αστική τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες κι επιστήμονες. Τους ισοπεδώνουν με τις πολιτικές τους της υπερφορολόγησης, τους τιμωρούν με ποινή αφανισμού!

Αντιθέτως, ο ανίκανος δημόσιος υπάλληλος προστατεύεται. Ούτε αξιολόγηση ούτε τίποτα. Ακόμη κι εκείνους που συλλαμβάνουν να κλέβουν αρνούνται να τους απολύσουν!

Αυτοί είναι οι νυν κυβερνώντες.

Αρνούνται την αξία, την αριστεία, πρεσβεύουν στην ισοπέδωση των πάντων κατά τα πρότυπα της παρωχημένης ιδεολογίας τους του προπερασμένου αιώνα. Αρνούνται το κέρδος που δημιουργεί κίνητρα στις κανονικές κοινωνίες, μισούν όσους μπορούν να το απολαμβάνουν. Καταβαραθρώνουν και πάλι την παιδεία γυρίζοντάς τη με το νέο νομοσχέδιο Γαβρόγλου 30-40 χρόνια πίσω. Μιλάνε για άσυλο στα πνευματικά ιδρύματα, δήθεν για να προστατεύσουν την διάδοση των ιδεών, σε μια εποχή που το διαδίκτυο βασιλεύει, μα στην ουσία για να παρατείνουν το καθεστώς ανομίας κι ασυδοσίας εντός αυτών.

Η προέλαση -παρέλαση των ερυθρών Χμερ εν έτη 2017 και δη σε ευρωπαϊκή (;;;) χώρα…

Κι αν τους πιάσει η αστυνομία, θα βρεθεί ο Βούτσης, ο Τόσκας, άλλα καλόπαιδα ή παλαιότερα η Ζωή και θα επιπλήξουν τους …επικεφαλής της… Οι οποίοι, θα βάλουν το κεφάλι κάτω και εξευτελισμένοι θα συνεχίσουν να φοράνε γαλόνια και να νομίζουν ότι είναι αξιωματικοί…

Προηγούμενο άρθροΚατερίνη: Νεκρός ανασύρθηκε 71χρονος από τη θαλάσσια περιοχή της Σκοτίνας Πιερίας
Επόμενο άρθροΟ φίλος, ίσως ο σημαντικότερος άνθρωπος στην ζωή μας! – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.