Έφοδο του ΣΔΟΕ σε αλυσίδες εστίασης – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Απόβαση σε αλυσίδες καφέ, εστιατορίων, αρτοποιείων και πολλών ακόμη καταστημάτων από τον κλάδο της Μαζικής  Εστίασης αναμένεται να κάνουν το αμέσως επόμενο διάστημα  οι ράμπο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα κάνουν φύλλο και φτερό δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτές τις ημέρες υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ καταστρώνουν σχέδιο βάσει του οποίου θα κάνουν σαρωτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις της Μαζικής Εστίασης που συνήθως έχουν ανοίξει περισσότερα από δύο καταστήματα, με στόχο να νομιμοποιήσουν έσοδα από παράνομες ενέργειες. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο με το οποίο θέλουν να αιφνιδιάσουν τους επιχειρηματίες που πίσω από μια καλοστημένη επιχείρηση κρύβονται υποθέσεις νομιμοποίησης πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Οι αλυσίδες καταστημάτων από τον κλάδο της Μαζικής Εστίασης προκάλεσαν το ενδιαφέρον των  ελεγκτικών Αρχών καθώς παρατηρήθηκε ότι κάποιες άνοιξαν και έκλεισαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Φυσικά όπως σε όλες τις υποθέσεις που διαχειρίζεται το ΣΔΟΕ, έτσι και σε αυτές που αφορούν καφετέριες, εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και πολλά άλλα καταλυτικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι καταγγελίες που θα φτάσουν στα χέρια των ελεγκτών. Μάλιστα σε κάποιες από τις αλυσίδες μαζικής εστίασης υπάρχουν υποψίες ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι οι πραγματικοί αλλά «μπροστινοί» οι οποίοι έχουν αναλάβει να κάνουν όλη… τη δουλειά για λογαριασμό όσων θέλουν να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα.