ΕΕ: Μ. Βέμπερ – Γ. Λέναρς: Ανάρμοστη η αποστολή της LIBE στην Ελλάδα μετά την σιδηροδρομική τραγωδία

Μετά το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, η ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην αποστολή της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) που ξεκινά σήμερα, όπως σημειώνει.«Είναι ανάρμοστο και χωρίς ευαισθησία» αναφέρουν ο επικεφαλής της ΚΟ Mάνφρεντ Βέμπερ και ο συντονιστής της LIBE Γερούν Λέναρς.

Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, όπως επισημαίνεται. «Η χώρα είναι σε σοκ. Ο ελληνικός λαός θρηνεί μια μεγάλη απώλεια. Δεν είναι αυτές οι συνθήκες για να οργανωθεί μια αποστολή του ΕΚ που θα μπορούσε εύκολα να αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία», υπογραμμίζει ο Mάνφρεντ Βέμπερ.

Η ΚΟ του ΕΛΚ ζήτησε να αναβληθεί η αποστολή μετά την έκκληση των ελληνικών αρχών να επανεξεταστεί (η αποστολή). «Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι οι αριστερές ομάδες είναι τόσο τυφλές από την αντιπάθειά τους για ορισμένες κυβερνήσεις που αγνοούν το βασικό επίπεδο σεβασμού και ανθρωπιάς», προσέθεσε ο Γερούν Λέναρς.

«Η μόνη αντιπροσωπεία που θα πρέπει να στείλει το Κοινοβούλιο μετά από αυτή την τραγωδία είναι για να δείξουμε τον σεβασμό μας στις οικογένειες των θυμάτων και να προσφέρουμε την υποστήριξή μας στις ελληνικές αρχές», ανέφεραν τα μέλη της ΚΟ του ΕΛΚ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤηλεφωνική επικοινωνία αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ
Επόμενο άρθροΠροκαταρκτική εξέταση για τις εικόνες της ντροπής με πλήρωμα ασθενοφόρου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών