ΕΕ: Δεν υπάρχει άμεση απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια της ΕΕ, ωστόσο λαμβάνουμε μέτρα για τον μετριασμό των επιπτώσεων (Στέλλα Κυριακίδου)

«Δεν υπάρχει άμεση απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια της ΕΕ» ανέφερε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Γεωργίας της Τσεχίας, Ζντένεκ Νέκουλα στην Πράγα.

Ωστόσο «σχεδιάζουμε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που θα λάβουμε για τον μετριασμό των επιπτώσεων αυτών, τη διαφύλαξη της επισιτιστικής ασφάλειας και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των συστημάτων τροφίμων μας» προσέθεσε. Παράλληλα, επισκέφθηκε κέντρο υποστήριξης προσφύγων από την Ουκρανία.

«Η συνεργασία με πνεύμα πρωτοφανούς αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού μας έκανε πιο δυνατούς. Το πνεύμα αυτό θα μας καθοδηγήσει και πάλι κατά τη διάρκεια της παρούσας κρίσης, την οποία είμαι βέβαιη ότι θα ξεπεράσουμε μαζί» ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

Μετά την συνάντηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Υγείας Βλαστίμιλ Βάλεκ σημείωσε τις προσπάθειες που γίνονται για τη διασφάλιση ιατρικής περίθαλψης σε όσους εγκαταλείπουν τη Ουκρανία, «μεταξύ άλλων μεταφέροντας ασθενείς που χρήζουν επείγουσας νοσοκομειακής περίθαλψης από τα κράτη μέλη των οποίων τα νοσοκομεία υφίστανται πίεση σε άλλα κράτη μέλη μέσω του μηχανισμού αλληλεγγύης της ΕΕ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΝ. Παναγιωτόπουλος: Η εντατική προσπάθεια ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας συνεχίζεται
Επόμενο άρθροΟυκρανία: «Τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να σταματήσουν αμέσως», τονίζει το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ