Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.: Στολή & Ακραίες Υψηλές Θερμοκρασίες

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.: Στολή & Ακραίες Υψηλές Θερμοκρασίες

  1. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.), καλεί εκ νέου τη φυσική ιεραρχία και τους πολιτικούς προϊσταμένους να επανεξετάσουν το θέμα της καθιέρωσης της θερινής στολής υπ’ αριθμ. 9 (Ασκήσεων-Εκστρατείας) που αφορά στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού που υπηρετούν σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς.
  2. Οι υπάρχουσες καιρικές συνθήκες απαιτούν την αναπροσαρμογή της καλοκαιρινής στολής η οποία πλέον δεν είναι συμβατή με τις κλιματολογικές συνθήκες.
  1. Το κύμα καύσωνα επιβάλει μέτρα προστασίας υπέρ της υγείας των στρατιωτικών ιδιαίτερα των ειδικών κατηγοριών από τις ακραίες υψηλές θερμοκρασίες πράγμα που δεν καλύπτει επ’ ουδενί τις υφιστάμενες ανάγκες η προβλεπόμενη ένδυση.
  1. Η πλειονότητα των εργαζόμενων στρατιωτικών δεν ευρίσκεται υπό το προστατευόμενο περιβάλλον των προσαρμοσμένων θερμοκρασιών που παρέχουν κλιματιστικές συσκευές (Air Condition) και ως εκ τούτου δημιουργούνται λόγω της υπάρχουσας στολής συνθήκες θερμοπληξίας.

  

  1. Οι κ.κ. Βουλευτές, ως αντιπρόσωποι του Έθνους, στους οποίους αποστέλλεται το παρόν παρακαλούνται για την προστασία της υγείας των ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών.

 

  1. Ο ΑΔΦ Σερρών, παρακαλείται, περί του ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματος, να θέσει το θέμα που θίγει ο συνδικαλιστικός φορέας στα αρμόδια όργανα λήψης των τελικών αποφάσεων στο πλαίσιο του Ν.2690/1999 (ΦΕΚ Α’ 45) «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας» και των διαλαμβανομένων της παραγράφου 8γ του άρθρου 30Γ του Ν.1264/1982.

 

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) καλείται να πράξει ανάλογα και να θέσει οπωσδήποτε το θέμα αρμοδίως.

 

  1. Στα μέλη μας κοινοποιείται το παρόν στο πλαίσιο της αδιάλειπτης διαφάνειας, που χαρακτηρίζει την Ένωση και την εν συνόλω πορεία των ενεργειών που τα αφορούν.

 

  1. Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση καθώς και για περαιτέρω στοιχειοθέτηση των θεμάτων του Σωματείου μας τα οποία εδράζονται υπό δεδομένα αντικειμενικότητας, κοινωνικής και επαγγελματικής δικαιοσύνης με απόληξη την έλλογη εξομάλυνση του εργασιακού βίου των στρατιωτικών.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αθανάσιος Μακράκης Παναγιώτης Σαρακατσάνης

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Σε νέο φάρμακο θα έχουν από σήμερα πρόσβαση οι πάσχοντες από Αταξία του Φρίντριχ
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση Στέφανου Παραστατίδη, Βουλευτή Κιλκίς και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Παιδείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής