Ε όχι και της μόδας κυρ Κιμούλη μου – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δακρυσμένη κοιτάζει το πάτωμα. Η ανάσα της βαριά! Η φωνή της ραγισμένη σαν αρχίζει να μιλά. Δείχνει μια γυναίκα αποφασισμένη να τα πει. Προφανώς κι αυτή η γυναίκα είχε μέσα της ένα βράχο, όπως πολλές. Γεμίζει τα πνευμόνια της αέρα, διώχνει τον κόμπο από τον λαιμό της κι αρχίζει.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η Ζέτα Δούκα, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», βρήκε τη δύναμη ν’ αναπνεύσει.  Να εξομολογηθεί δημοσίως τα οδυνηρά αποτελέσματα που είχε για την ψυχή της η λεκτική, η  ψυχολογική κι η σωματική βία στον χώρο εργασία της! Κατονόμασε ότι όλα αυτά έγιναν κατά τη χρονιά της παράστασης «Closer», το 2008-2009 (…)  «Ότι είπα, το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη», ανέφερε!

Κι ύστερα η Ελλάδα διχάστηκε πάλι! Ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς που συμμετείχε στην ίδια παράσταση δήλωσε «περήφανος για τη Ζέτα», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά όσα εκείνη είχε καταγγείλει.  «Περισσότερα και ειδικότερα σύντομα», ανέφερε η Δώρα Χρυσικού, που επίσης εργάστηκε μαζί τους σ’ εκείνη την παράσταση.

Κι ύστερα πήρε σειρά η  Κατερίνα Γερονικολού. Μίλησε για την δική της άσχημη εμπειρία από τον ίδιον άνθρωπο. «Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου, αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη “συνεργασία” μας…  (…) Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπειά μας… (…)».

Το θέμα πήρε διαστάσεις. Στις καταγγέλλουσες προστέθηκε κι η Ευδοκία Ρουμελιώτη. Η οποία είχε μιλήσει εναντίον του συγκεκριμένου και παλαιότερα. Κι είχε αναφερθεί σε   «αντισυναδελφική συμπεριφορά, ισχυριζόμενη ότι δεν θα συνεργαζόταν μαζί του άλλη φορά κι ότι δεν θα του μιλούσε πια!

Ο Κιμούλης επιχείρησε να αμυνθεί καταθέτοντας μήνυση και αγωγή στη Ζέτα Δούκα, ισχυριζόμενος ότι όσα ανέφερε είναι απαράδεκτα και ψευδή.

Κι είναι χαρακτηριστικό ότι είπε πως ποτέ δεν την κλώτσησε, ενώ όλα τα άλλα (ότι έβριζε, την υποτίμησε ή την απαξίωνε) είναι αόριστες καταγγελίες. Ανέφερε, μάλιστα, ότι στη δουλειά όλοι έχουμε τσακωθεί.

Εκεί, όμως, που ισοπέδωσε τα πάντα, ήταν όταν ανέφερε ότι «μέχρι πρότινος πίστευα πως είναι της μόδας τώρα να συμπεριφερόμαστε σαν την κυρία Μπεκατώρου… κι αυτό είναι και το πρόβλημα».

Ώπα! Σοβαρά τώρα κυρ Κιμούλη μου; Είναι μόδα αυτό το θεσπέσιο που συμβαίνει εσχάτως; Είναι μόδα ότι όλο και περισσότερες γυναίκες βρίσκουν τη δύναμη και το θάρρος να ανοίγουν τις ψυχές τους και να εξομολογούνται τις φρικτές εμπειρίες τους;  Μόνο ντροπή πρέπει να νιώθει γι αυτό ο Γιώργος Κιμούλης. Μόνο!

Ανοίγουν στόματα! Κι αυτό είναι σπουδαίο. Η Σοφία μίλησε για την σεξουαλική της κακοποίηση, η Ζέτα για ξυλοδαρμό και ηθική παρενόχληση! Τόσο το μεν όσο και το δε το βίωσαν και το βιώνουν πάμπολλες γυναίκες. Που παίρνουν δύναμη!

Πρέπει να πούμε και κάτι ακόμη:  Όσα προφανώς ανέφερε η Ζέτα Δούκα, δεν είναι από εκείνα που χαρακτηρίζουμε ένταση στη δουλειά, ούτε καθημερινούς τσακωμούς.  Είναι συμπεριφορές που πρόσβαλλαν την αξιοπρέπειά της, ηθική παρενόχληση!

Κάτι ακόμη: Ο Γιώργος Κιμούλης ήταν εξ εκείνων που είχε διορίσει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιτροπή σοφών για την Συνταγματική αναθεώρηση! Εξ ου προφανώς και τα διάφορα υποστηρικτικά μηνύματα ορισμένων. Με τον Σταμάτη Κραουνάκη να εξανίσταται για τις προς τον Κιμούλη κατηγορίες και να δηλώνει ότι «είναι φίλος του 50 χρόνια και δεν  θυμάται περιστατικά βίας από εκείνον»… Μάλιστα!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2021
Επόμενο άρθροΞεκίνησε να συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Τα θέματα της ατζέντας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.