Ε. Λιακούλη: «Μόνη λύση, η κοινωνική ένταξη των Ρομά»

Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους κ.κ. Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, συμμετείχε το πρωί της Παρασκευής η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στο πλαίσιο των ερωτημάτων που εστίασαν στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου Ρομά, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είμαστε συγκλονισμένοι από όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες και θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινά απύθμενη θλίψη μου για τον τραυματισμό του ανήλικου Ρομά συμπολίτη μας. Εύχομαι και προσεύχομαι από καρδιάς, πρωτίστως ως μητέρα και ως Άνθρωπος, αυτό το παιδί να μπορέσει να βρεθεί ξανά σύντομα γερό και δυνατό κοντά στους γονείς του, στην αγκαλιά της οικογένειάς του.

Γνωρίζω καλά και από κοντά, τα προβλήματα και τις δυσχέρειες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι πληθυσμοί των Ρομά συμπολιτών μας ανά την επικράτεια, καθώς και στο Νομό Λάρισας υπάρχουν οικισμοί.

Οι ευθύνες του πολιτικού κόσμου είναι τεράστιες. Και επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερης ανθρώπινης και κοινωνικής αξίας, δεν θα αναλωθώ σε αφορισμούς εναντίον της νυν Κυβέρνησης. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και πολύπλευρες, όσα έχουν γίνει είναι πολύ λίγα και ανεπαρκή, όλοι κρινόμαστε στο πεδίο της κοινωνικής ένταξης και προστασίας των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας.

Όσον αφορά τη δικαστική διερεύνηση του συγκεκριμένου γεγονότος, η Χώρας μας διαθέτει νομοθετικό πλαίσιο περί χρήσης όπλων, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης την οποία εμπιστευόμαστε πλήρως και αταλάντευτα, όχι “α λα καρτ”.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις για την κοινωνική ένταξη όλων των Ρομά και την άρση της κοινωνικής περιθωριοποίησής τους.. Η καταστολή είναι το πρόσκαιρο. Η εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής ενσωμάτωσηςεξάλειψης των ανισοτήτωνκαταπολέμησης των διακρίσεων σε κάθε τομέα δραστηριότητας από το σχολείο μέχρι τον επαγγελματικό βίο, διασφάλισης της πλήρους πρόσβασης στην Παιδεία, είναι η κατεύθυνση στην οποία οφείλουμε όλοι μαζί να κινηθούμε, εάν πραγματικά πιστεύουμε σε μια ανοιχτή προοδευτική κοινωνία κοινωνικής δικαιοσύνης και προόδου για κάθε Άνθρωπο

Προηγούμενο άρθροΤήρηση του ακατάσχετου για τις αγροτικές ενισχύσεις, ζητά ο Π. Μαντάς
Επόμενο άρθροΝάουσα: «Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής »