ΔΥΠΑ: Πάνω από 1.400 καταλύματα συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού – Παραμένει «ανοιχτή» η πλατφόρμα συμμετοχής παρόχων

Συνολικά 1.414 τουριστικά καταλύματα συμμετέχουν ήδη στο μητρώο παρόχων του ενισχυμένου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που ξεκίνησε για πρώτη φορά εφέτος έναν μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου αντί για την 1η Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, τα περισσότερα καταλύματα βρίσκονται στην Εύβοια (224) και ακολουθούν η Πιερία με 100, η Χαλκιδική και η Πρέβεζα με 79, αντίστοιχα και η Μαγνησία με 56. Όσον αφορά την κατηγορία των καταλυμάτων που συμμετέχουν, το 24% αποτελείται από ενοικιαζόμενα δωμάτια κατηγορίας 3 κλειδιών, το 20% ξενοδοχεία 3 αστέρων και το 19% ξενοδοχεία 2 αστέρων.
Αναφορικά με τη δυναμικότητα των καταλυμάτων, τα περισσότερα ανήκουν στις κατηγορίες των 31-50 κλινών και 11-20 κλινών και ακολουθεί η κατηγορία των 21-30 κλινών.
Η πλατφόρμα για ένταξη στο μητρώο παρόχων παραμένει ανοιχτή. Οι πάροχοι μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, μέσω gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στη διεύθυνση:https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou.
Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού.
Υπενθυμίζεται ότι και εφέτος προβλέπονται αυξημένες τιμές επιδότησης κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, αλλά, επιπλέον, για πρώτη φορά, προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2023 έως 14/01/2024) και του Πάσχα (από 26/04/2024 έως 12/05/2024), ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δικαιούχοι του περυσινού προγράμματος, που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές, μπορούν να κάνουν διακοπές, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023.
Για περισσότερες πληροφορίες https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΕΕ: Σ.Κυριακίδου: Να δώσουμε στους αγρότες μας τα εργαλεία για να παράγουν υγιεινά και ασφαλή τρόφιμα
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Από 1-4 Φεβρουαρίου 2024 η 30η Agrotica