Δύο Canadair CL-415 και 20 τόνους επιβραδυντικού υγρού στέλνει η Ελλάδα στην Κύπρο

Δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 έχει αποστείλει η χώρα μας στην Κύπρο, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα που υπέβαλαν οι κυπριακές Αρχές, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για παροχή συνδρομής στην αντιμετώπιση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στα ορεινά της Επαρχίας Λεμεσού.

Επιπροσθέτως, η Ελλάδα θα αποστείλει στην Κύπρο 20 τόνους επιβραδυντικού υγρού, επίσης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Τα δύο Canadair CL-415 έχουν ήδη αναχωρήσει για την Κύπρο και αναμένεται να επιχειρήσουν εντός της ημέρας. Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο αεροσκάφη τα οποία είναι ενταγμένα στην Ευρωπαϊκή Δεξαμενή Πολιτικής Προστασίας (ECPP).

Σημειώνεται ότι η ελληνική συνδρομή στην Κύπρο έρχεται λίγες μέρες μετά την άμεση συνδρομή που παρείχε η Κύπρος με δύο αεροσκάφη τύπου Air-Tractor προς τη χώρα μας, που πλήττονταν από μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για τις περιφέρειες Αττικής, Στ. Ελλάδας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας, Ιονίων, Κ. Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης και Β. Αιγαίου
Επόμενο άρθροΡωσία: Η Ρωσία θα εκτοξεύσει την Παρασκευή διαστημόπλοιο στη Σελήνη, για πρώτη φορά μετά το 1976