DNA σαν τους Τουρμπάτ στο Πακιστάν… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις σήμερα.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
  1. Η μαζική υπόκλιση στη λατρεία των ανόητων εθίμων θεωρεί φυσιολογική συνέπεια, κάτι σαν παράπλευρη απώλεια, τον θάνατο του συνανθρώπου μας στην Καλαμάτα. Το ίδιο ισχύει και με  τραυματισμό στο κεφάλι του οκτάχρονου κοριτσιού στη Θήβα, τους ακρωτηριασμούς των δύο αγοριών στην Κω και στην Αίγινα.  Ακριβώς η ίδια αποχαυνωμένη, άντε αμήχανη, στις καλύτερες περιπτώσεις, αντιμετώπιση κάθε φορά που η βαρβαρότητα μασκαρεμένη με τη στολή της παράδοσης, παίρνει ζωές ή ξεριζώνει δάχτυλα με τη δύναμη του μπαρουτιού.
  2. Αν έρθει κάποιος άνθρωπος από μία κανονική χώρα του κόσμου και προσπαθήσεις να του μεταφράσεις για ποιον λόγο έχασε τη ζωή του ο 53άχρονος στην Καλαμάτα, το πιθανότερο που θα συμβεί είναι να σε κοιτάξει με οίκτο και απορία. Και αν σε ρωτήσει «πώς μπορούν και συμβαίνουν αυτές οι καταστάσεις σε μια πολιτισμένη χώρα», δεν έχεις πολλές επιλογές. Σιωπάς αμήχανα…
  3. Στην Καλαμάτα δολοφονήθηκε ένας ανυποψίαστος άνθρωπος από «πασχαλινές» σαΐτες. Στην Θήβα ένα μικρό κοριτσάκι, δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι. Ο δήμαρχος της Καλαμάτας δηλώνει ότι «ο σαϊτοπόλεμος είναι στο DNA των Μεσσήνιων»! Όπως ακριβώς είναι στο DNA των κατοίκων του Τουρμπάτ στο Πακιστάν να λιθοβολούν τις γυναίκες, όταν προσβάλουν την τιμή του άνδρα τους…
  4. Ήταν… συγκινητική η χαρά που πλημμύρισε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη των σοσιαλιστών του Πέδρο Σάντσεθ στην Ισπανία. Τέτοια έξαλλη χαρά ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν εξέφρασε, που έχει ιδεολογικούς, πολιτικούς, και τεκμηριωμένους ιστορικούς δεσμούς από τη δεκαετία του 70, με το ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα!
  5. Νομίζω ότι ακούω ακόμη το σύνθημα «SYRIZA – PODEMOS – VENCEREMOS», αλλά μάλλον αυτό είναι προϊόν της κώφωσης στην οποία με έχει οδηγήσει εσχάτως η ιγμορίτιδά μου. Μετά είδα δεκάδες τοποθετήσεις υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των ισπανών σοσιαλιστών και άγριο μπούλινγκ στην Φώφη Γεννηματά.
  6. Κανονική θεατρική παράσταση. Με οιμωγές θεατρικές, από αυτούς που συγκυβέρνησαν – με πλήρη άνεση και ιδεολογική επιμειξία – επί τέσσερα χρόνια με τον Καμμένο, ενώ συμβούλευαν επιμόνως τον Μάρτιν Σουλτς να συγκυβερνήσει με την Μέρκελ! Από αυτούς που με την ίδια άνεση έλεγαν επαναστατικά λογίδρια στην κηδεία του Φιντέλ, σε μια βδομάδα χαριεντίζονταν τον φασίστα Ποροσένκο, και λίγο αργότερα χρίζονταν στρατηγικοί σύμμαχοι με τον «διαβολικό» Τραπμ!
  7. Ήταν αυτοί που ανέμιζαν το χέρι γροθιά στις προεκλογικές φιέστες, με τον ηγέτη των Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας. Ήταν τότε που ο Ιγκλέσιας διεμήνυε «Vamos Alexis, η Αλλαγή ξεκινάει από την Ελλάδα»! Αλλά, σήμερα, τους Ποδέμος που καταποντίστηκαν, κάνουν ότι δεν τους ξέρουν…. Άκρως ευλύγιστος ο Αλέξης Τσίπρας και τα Αριστερά συντρόφια του….
  8. Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της καρδιάς μας, που οι αγαπημένοι του φίλοι αποκαλούν Πάκη, μας κάλεσε να υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έναντι του λαϊκισμού. Ο υπαρκτός μας σουρεαλισμός είναι εδώ, παρών κι ανίκητος!
  9. Βρε τα συριζόπουλα τι σκαρφίζονται…. Ο Σπίρτζης χθες έδωσε σε εθνική διαβούλευση ένα σχέδιο Μεταφορών με το οποίο θα θεσπιστεί, λέει, μέγιστο όριο ηλικίας των κυκλοφορούντων οχημάτων, θα δώσει κίνητρα για την αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων και θα ενισχύσει την ηλεκτροκίνηση. Αλλά, όλα αυτά από το… 2027!!!!
  10. Σαν αρνί τον καταπασπαράξαμε και τον Απρίλιο.

Καλή Πρωτομαγιά, καλό μήνα, φίλτατοι συμπατριώτες.