Διοργάνωση Τεχνικών Συναντήσεων σε Θέματα Καθολικής Προσβασιμότητας και Εύλογων Προσαρμογών ΠΕ Ημαθίας

Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023, ΠΕ Ημαθίας (Εμπορικό Επιμελητήριο Ημαθίας), Βέροια

 

Την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023, και ώρες 10:00-16:00 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ημαθίας, Κεντρικής 3, στη Βέροια, θα πραγματοποιηθεί Τεχνική Συνάντηση με θέμα την Καθολική προσβασιμότητα και εύλογες προσαρμογές: Απαραίτητες προϋποθέσεις για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, για τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, τα στελέχη συγκεκριμένων Γενικών Διευθύνσεων της ΠΚΜ: Προγραμματισμού και Υποδομών, Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, στελέχη συγκεκριμένων Αυτοτελών Διευθύνσεων της ΠΚΜ: πολιτικής προστασίας , υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων των πολιτικών μηχανικών και των αρχιτεκτόνων.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά ένα σύνολο καινοτόμων Τεχνικών συναντήσεων για τα ανωτέρω στελέχη.

Σκοπός της Δράσης είναι η εμπέδωση στις ομάδες αυτές του κεντρικού ρόλου που διαδραματίζει η προσβασιμότητα στην άσκηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Υποέργου 1:

«Ενημέρωση/ Ευαισθητοποίηση για την προώθηση της εφαρμογής της δικαιωματικής προσέγγισης για την αναπηρία» και συγκεκριμένα της Δράσης 1.3 «Καθολική προσβασιμότητα και εύλογες προσαρμογές: Απαραίτητες προϋποθέσεις για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία», της Πράξης «Ολοκληρωμένη Υπηρεσία Καταπολέμησης των Διακρίσεων και Προώθησης της Κοινωνικής Ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία, των Ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια της Κεντρικής  Μακεδονίας», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Συνολικά θα υλοποιηθούν 8 Τεχνικές Συναντήσεις, από 1 σε κάθε μια από τις 7 Περιφερειακές Ενότητες της ΠΚΜ και 1 επιπλέον στης Θεσσαλονίκης. Ένα από αυτά θα γίνει στην ΠΕ Ημαθίας, την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023.

Για πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Κατερίνα Κώστα και την κα Νικολίνα Γκιουρτζή στο: 2310804075

Προηγούμενο άρθροΠ. Κοκκόρης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως νέος πρωθυπουργός θα ξανασκεφτεί αν θα κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΤάσος Μπαρτζώκας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις: «Αγκαλιάστε σφιχτά τα όνειρά σας και να ‘στε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα σας δικαιώσουν»