ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ: Εκδρομή – ξενάγηση στις Παιωνίες Κράστας την Κυριακή 30 /4/2017

Υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας, δράσεις και επισκέψεις γνωριμίας με την εκρηκτική, σαγηνευτική ανθοφορία της Παιώνιας, στους λόφους της Κράστας, οδηγώντας μας ο ανθοφόρος Ηλίας Τσέχος, Κυριακή 30/4/2017, από πλατεία Γιαννακοχωρίου 10.30 αναχώρηση.

peones1Εδώ και 2500 χρόνια, η βασίλισσα των βοτάνων Παιώνια, θριαμβεύει , κατοικώντας στους τόπους μας και μας καλεί χαμογελώντας κι ιστορώντας… Γνωστή από την αρχαιότητα, χάρη της ομορφιάς της και των φαρμακευτικών ιδιοτήτων, με νονό τον γιατρό των θεών Παίονα, που σύμφωνα με τη μυθολογία, τη χρησιμοποίησε γιατρεύοντας τον Πλούτωνα και όταν πέθανε ο γιατρός, μεταμορφώθηκε σε φυτό, την Παιώνια, από το θαυμασμό και την λατρεία του γι΄αυτήν.

peones2Όλοι καλεσμένοι σε μια ξεχωριστή εκδρομή, τεσσάρων ωρών, θριαμβεύοντας στους λόφους της Κράστας, ανάμεσα στις μοναδικές κατακόκκινες Παιώνιες, έχοντας οι εκδρομείς νερά, καπέλα, μποτίνια, αρβύλες, γυαλιά ηλίου, τυροπιτάκια, με πρόσβαση παντός αυτοκινήτου και οπωσδήποτε με συνείδηση, ότι δεν κόβουμε ούτε ένα άνθος!

Κυριακή 30/4/2017, από πλατεία Γιαννακοχωρίου , 10.30 πρωινή αναχώρηση, κερνώντας το Καφέ ”γραμμόφωνο” ποντιακά ζωντανά Πισία…Ελάτε!!!

(τηλέφωνα επικοινωνίας: 23320 51124 και 6939699902)

peones3peones4

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 41χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια κάνναβης
Επόμενο άρθροΡοδοχώρι: Χάρισε χαμόγελα στο «Χαμόγελο του παιδιού» το τουρνουά Αγάπης του ΓΑΣ Ροδοχωρίου – (Βίντεο- Φώτο)