Δημήτρης Μάντζος: «Εάν οι παρακολουθήσεις είναι η νέα “κανονικότητα”, συγγνώμη, δεν θα πάρουμε»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παγάνη και Αμαλία Κάντζου παραχώρησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

 

Ο κ. Μάντζος υπενθύμισε ότι η νοσηρή, όπως τη χαρακτήρισε, υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη «δεν είναι ατομική ή κομματική, αλλά αφορά στη Δημοκρατία και τους πολίτες», επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «εμείς επιμένουμε στην ανάγκη να διαλευκανθεί κατά πόσο οι υποθέσεις predator και ΕΥΠ είναι, μέσα από αυτήν τη διαβολική σύμπτωση, συνδεδεμένες».

«Εάν κάτι περιμένει ένας πολίτης στην Ελλάδα του 2022 είναι να μπορεί τουλάχιστον να μιλάει ελεύθερα και με ασφάλεια και με φυσικό λόγο και στο τηλέφωνό του και στις ηλεκτρονικές του επικοινωνίες», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το αν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζητά προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Μάντζος ξεκαθάρισε ότι «εμείς έχουμε ζητήσει εκλογές εδώ και τρεις μήνες στο δημόσιο διάλογο. Δεν μπορεί όμως ούτε η Κυβέρνηση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να “εργαλειοποιούν” το ζήτημα για μικροκομματική εκμετάλλευση. Είναι άλλο πράγμα να ζητάς εμμονικά εκλογές χωρίς να μπορείς να τις προκαλέσεις -αποδείχθηκε με την πρόταση μομφής- και άλλο πράγμα να αποδεικνύεις καθημερινά με την πολιτική σου δουλειά την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και την επικινδυνότητα της για τους θεσμούς. Προφανώς ένα βαθιά θεσμικό ζήτημα, όπως αυτό, είναι λόγος για να φτάσει η χώρα σε εκλογές. Άλλωστε και το 2019 ένα από τα αιτήματα που οδήγησε την προηγούμενη Κυβέρνηση στην έξοδο -όπως οδηγείται και αυτή- ήταν η διαχείριση των θεσμικών ζητημάτων».

Σχετικά με το πώς μπορεί να θεραπευθεί το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο Δημήτρης Μάντζος υποστήριξε πως «ο ένας άξονας ασφαλώς είναι η Δικαιοσύνη, που κάνει στοχευμένους ελέγχους, επικεντρωμένους σε κάθε πράξη και αίτημα. Στην περίπτωση Ν. Ανδρουλάκη όμως, ακριβώς επειδή είναι αρχηγός κόμματος και ευρωβουλευτής, δίπλα στη Δικαιοσύνη θα πρέπει και η Βουλή ως πολιτικό όργανο αντιπροσώπευσης να συνδράμει με τις δικές της δυνάμεις και τα δικά της θεσμικά εργαλεία στην αναζήτηση της αλήθειας».

«Όλα αυτά πρέπει να συζητούνται στη Βουλή, με πλήρη διαφάνεια και δημοκρατικό διάλογο, που να κατευθύνεται σε αυτό που θέλουν οι πολίτες: να σπάσει ο φαύλος κύκλος των παρακολουθήσεων, αυτό το μαύρο πέπλο της παραβίασης της ιδιωτικότητας, που έχει σκεπάσει τη χώρα μας και την εκθέτει διεθνώς», αναφερόμενος στο εκτεταμένο ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Αδικούμε τους εαυτούς μας ως χώρα εάν ανεχόμαστε τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές. Εάν αυτή είναι η νέα κανονικότητα, συγγνώμη, δεν θα πάρουμε», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Προηγούμενο άρθροΟδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Το ζητούμενο δεν είναι να φύγει ο κ. Αθανασίου για να έρθει η κ. Θάνου, αλλά να έρθει το ΠΑΣΟΚ που θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας και των Θεσμών»
Επόμενο άρθροΗ «μεγάλη» αρπαγή των βοσκοτόπων