Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Το ζητούμενο δεν είναι να φύγει ο κ. Αθανασίου για να έρθει η κ. Θάνου, αλλά να έρθει το ΠΑΣΟΚ που θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας και των Θεσμών»

Βασικά σημεία της συνέντευξής του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN»:

 

  • Το ΠΑΣΟΚ προασπίζεται πάντα τους θεσμούς, τη διαφάνεια και τη Δημοκρατία, όπως επί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έτσι και τώρα. Αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι απέναντι στα συμφέροντα της χώρας, η κυβέρνηση πρέπει να το πει στο λαό. Επτά χρόνια που ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ήδη Ευρωβουλευτής, δεν παρακολουθήθηκε, όταν έγινε υποψήφιος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τότε έγινε η παρακολούθηση. Σήμερα μας ρωτούν γιατί δεν δέχεται να ενημερωθεί για την παρακολούθηση του από το νέο αρχηγό της ΕΥΠ, από έναν διοικητή δηλαδή που δεν έχει γίνει ακόμα διοικητής αφού δεν έχει την έγκριση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
  • Όσον αναφορά το θέμα της τροπολογίας για την ΕΥΠ: έχει ήδη τοποθετηθεί ο κ. Καστανίδης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Η ενημέρωση που είχαμε κατά την ψήφιση της τότε τροπολογίας ήταν ότι αφορούσε την προάσπιση της χώρας από την τρομοκρατία και για αυτό και την ψηφίσαμε. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι, για αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πήρε πρωτοβουλία προκειμένου να συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης πιθανές αλλαγές, τροποποιήσεις στις διατάξεις του Ποινικού μας Κώδικα που αφορούν στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών συμπεριλαμβανομένης της τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα στην ΕΥΠ να μην ενημερώνει τα παρακολουθούμενα πρόσωπα για λόγους εθνικής ασφάλειας.
  • Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι υποψήφιος Πρωθυπουργός της χώρας, για αυτό τα αίτια της παρακολούθησής του πρέπει να ειπωθούν δημόσια. Δεν επιτρέπεται να μένουν σκιές γύρω από το πρόσωπό του. Ο κ. Ανδρουλάκης αγωνίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, έδωσε μάχες, αυτό που συνέβη είναι εντελώς παράδοξο. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για να ξέρουν τι θα κάνουν στις εκλογές. Φαίνεται ότι έχουμε σχεδόν 15.000 ανθρώπους που παρακολουθούνται στη χώρα μας. Δεν γίνεται να επιρρίπτονται ευθύνες στα θύματα, αυτό που επιχειρείται από την κυβέρνηση είναι απαράδεκτο.
  • Η κ. Λιακούλη και ο κ. Καστανίδης έχουν ζητήσει από τον κ. Τασούλα να ανοίξει η Βουλή και να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να απολογηθούν υπεύθυνοι, όπως ο κ. Κοντολέων. Η Επιτροπή είναι το μόνο όργανο της Βουλής που μπορεί να αποφέρει αποτέλεσμα στη διαδικασία. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι όλοι οι Συνταγματολόγοι συμφωνούν στο ότι η παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής είναι παράνομη.

Αναφορικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Αθανασίου που διαχώρισε τους βουλευτές ανάλογα με το θρήσκευμά τους, υπονοώντας ότι μουσουλμάνοι βουλευτές είναι επιρρεπείς στην κατασκοπεία, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: το ζητούμενο δεν είναι να φύγει ο κ. Αθανασίου για να έρθει η Θάνου, αλλά το ΠΑΣΟΚ που θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας και των Θεσμών. Το ΠΑΣΟΚ θα κλιμακώσει τη στρατηγική του με σεβασμό στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή. Έχει αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ρίξει τη ΝΔ, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την αλλαγή, διασφαλίζοντας την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής πρότασης για τη χώρα.

Προηγούμενο άρθροΦΑΣ Νάουσα Ενημέρωση
Επόμενο άρθροΔημήτρης Μάντζος: «Εάν οι παρακολουθήσεις είναι η νέα “κανονικότητα”, συγγνώμη, δεν θα πάρουμε»