Δημ. Θέατρο Πλατέος: Παρουσίαση της βραβευμένης παράστασης «Ματωμένος Γάμος» από ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας. (Βίντεο-φωτό)

 Ένας απαγορευμένος έρωτας που φέρνει την εκδίκηση και το θάνατο, ξετυλίχθηκε στα ματιά των θεατών στην σημερινή παρουσίαση της βραβευμένης παράστασης «Ματωμένος Γάμος»  του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από την θεατρική ομάδα του ΕΠΑ.Λ Αλεξάνδρειας.

Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου

Η αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου Πλατέος γέμισε από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την παράσταση και να επιβραβεύσουν την προσπάθεια των μαθητών, που ομολογουμένως ήταν εξαιρετική. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως η παράσταση έχει βραβευθεί στην 5η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας με 5 βραβεία: Ενδυματολογίας, Β΄ Ανδρικού Ρόλου, Εκφοράς Λόγου & 2 ρόλων ( Αλέξανδρος Ευαγγέλου και Κατερίνα Πιπιλαρίδου).

Οι ερμηνείες όλων των μαθητών και μαθητριών ήταν άψογες, τα σκηνικά που εναλλάσσονταν εντυπωσιακά, και η μουσική εναρμονισμένη με το έργο. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν ακόμη η κα. Γεωργία Μπαλτατζή που επιμελήθηκε την σκηνοθεσία, την ενδυματολογία, την μουσική και την χορογραφία  και ο κ. Βασίλειος Πλατσάς την σκηνογραφία.

Λίγα λόγια για το έργο..

Ο «Ματωμένος Γάμος» είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα ως δραματουργού. Εμπνευσμένη από πραγματικό περιστατικό, η ιστορία περικλείει θέματα όπως: τον απαγορευμένο έρωτα, τον θάνατο, την εκδίκηση, την δύναμη του ανθρώπινου ενστίκτου. Πρόκειται για ένα διπλό παιχνίδι ποίησης και ρεαλισμού όπου το συμβολικό και το πραγματικό συνθέτουν το τραγικό.

Δείτε αποσπάσματα στο βίντεο:

Φωτο: