Δήλωση του Βουλευτή Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη αναφορικά με την κρίση του κορονοϊού

“Αυτή την ώρα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα αλλά και ως παγκόσμια κοινότητα μία κρίση που σχετίζεται άμεσα όχι πια με την οικονομία αλλά με την ίδια την ανθρώπινη ζωή,

χρέος όλων μας είναι να αφήσουμε στην άκρη τους αυτοσχεδιασμούς και την τάση να νομίζουμε ότι έχουμε επιστημονική άποψη επί παντός επιστητού.

Ακούμε τους ειδικούς, πειθαρχούμε σε όσα δίνουν ως κατευθύνσεις και βοηθούμε με την υπευθυνότητα και τη συνεργασία μας τους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους να κάνουν σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

Αυτή την ώρα υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν περίσσευμα αλλά και υστέρημα ψυχής για να κάνουν το καθήκον τους. Τους ευχαριστούμε και τους διευκολύνουμε. Για το δικό τους και για το δικό μας καλό. Ως κοινωνία.

Ως εκ τούτου, με αίσθημα υπευθυνότητας, και με δεδομένες τις επίσημες ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ενημερώνω όλες τις Ημαθιώτισσες και όλους τους Ημαθιώτες ότι, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, η επικοινωνία μου μαζί τους θα γίνεται ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ ή με ΜΗΝΥΜΑΤΑ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ Ή EMAIL) προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη μετακινήσεών τους στο πολιτικό μου γραφείο για να εξυπηρετηθούν.

Έκκληση δε απευθύνω στους ηλικιωμένους μας καθώς και στους χρόνια πάσχοντες που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να παραμένουν μέσα στο σπίτι τους. Οι συνεργάτες μου και εγώ θα ΑΠΑΝΤΑΜΕ σε ΌΛΟΥΣ και θα ασχολούμαστε με τα ζητήματα που θέτουν ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ στο πολιτικό μου γραφείο.

Πρέπει να είναι απόλυτη η συνειδητοποίησή μας ότι επιβάλλεται να συμβάλουμε όλοι μας, με ψυχραιμία, υπομονή και σοβαρότητα στην τιτάνια προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας, των δομών του και ολόκληρου του ιατρικού και νοσηλευτικού μας προσωπικού για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Την κρίση αυτή θα την περάσουμε ενωμένοι. Και θα τη νικήσουμε, νικώντας παράλληλα τον ίδιο μας τον εαυτό και βγαίνοντας όλοι πιο δυνατοί, πιο ευσυνείδητοι, πιο προγραμματισμένοι, πιο μεθοδικοί.”