Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου, Βουλευτή Δυτ. Τομέα Αθηνών & υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Νάντια Γιαννακοπούλου: “Δεν πάει άλλο! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι απολύτως εκτεθειμένη όταν γίνονται γυναικοκτονιες σε τέτοιες συνθήκες”

Μια ακόμα σοκαριστική γυναικοκτονία έγινε χθες στους Αγίους Αναργύρους.

Μια νέα γυναίκα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μόλις λίγα μέτρα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, στο οποίο είχε προσφύγει για να ζητήσει προστασία. Ωστόσο, η απέλπιδα προσπάθειά της να υπερασπίσει τη ζωή της συνάντησε την ολιγωρία των υπευθύνων του ΑΤ.

Όπως ενημερωνόμαστε απο τα σχετικά ρεπορτάζ, δεν την κράτησαν στο ΑΤ μέχρι να αναζητήσουν τον τελικά δολοφόνο της, τον οποίο είχε καταγγείλει και το 2020 για βιαιοπραγία και βιασμό. Δεν υπήρξαν τα στοιχειώδη αντανακλαστικά σε μια εν ψυχρώ δολοφονία λίγα μέτρα από τη φρουρά του ΑΤ, ενώ η άτυχη γυναίκα τηλεφωνούσε στο 100.

Η συγκεκριμένη γυναικοκτονία, αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα και την ανεπάρκεια στη δυνατότητα προστασίας γυναικών, που απειλούνται και που κάποιες δολοφονούνται.

Δεν πάει άλλο! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι απολύτως εκτεθειμένη όταν συνεχίζουν να γίνονται γυναικοκτονιες σε τέτοιες συνθήκες, που παρακολουθούμε όλοι σοκαρισμένοι.

Ως εδώ! Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί άπραγη απλά να οξύνεται αυτή η κατάσταση, αρκούμενη σε αναποτελεσματικά και αποσπασματικά μέτρα.

Χρειάζεται επιτέλους συνολική και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Προηγούμενο άρθροΗ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Γ.Λ.Κ.
Επόμενο άρθροΣυγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας