Δήλωση Ιωάννη Τσίμαρη, Βουλευτή Ιωαννίνων και υπεύθυνου ΚΤΕ Υγείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Παγκόσμια ημέρα Υγείας σήμερα. Αφορμή για ευαισθητοποίηση και προαγωγή ισότιμης υγειονομικής περίθαλψης για όλους με στόχο την κινητοποίηση των κυβερνήσεων και των κοινοτήτων για καθολική ιατρική κάλυψη.

Το όραμα παραμένει ίδιο και διαχρονικό. Κόντρα στην πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης να εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΥ αποδυναμώνοντας το δημόσιο χαρακτήρα του , αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό, δωρεάν ΕΣΥ άμεσα προσβάσιμο στον πολίτη. Το υψηλό επίπεδο υγείας αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και η επίτευξη του δε μπορεί παρά να είναι καθήκον.

Ειδικά σήμερα, που οι πολίτες και ειδικότερα αυτοί που ζουν στις απομακρυσμένες και τις νησιωτικές περιοχές αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσβασιμότητας σε ιατρική περίθαλψη.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε ότι το ΕΣΥ πρέπει να οδηγηθεί προς την πλήρη ανάπτυξη ιδίως της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με σύγχρονες αργές και μεθόδους που εστιάζουν στην πρόληψη τη φροντίδα και την προαγωγή της υγείας στο πλαίσιο λειτουργίας της ίδρυσης του.

Για να μην ξεχνάμε ποια ήταν η στόχευση της πολιτικής στην υγεία κατά τη δημιουργία του αλλά και σήμερα.

Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του 2024 είναι:

“Η υγεία μου, το δικαίωμά μου”. Οπουδήποτε, μακριά από διακρίσεις.

Προηγούμενο άρθροΓΕΠΑΔ Κεντρικής Μακεδονίας: Μηνιαία δραστηριότητα για την οδική ασφάλεια
Επόμενο άρθροΤακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας την Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024