Διαδικτυακή Έρευνα για τους Νέους της Κεντρικής Μακεδονίας από το Εργαστήριο του Α.Π.Θ

Θέμα: ΔιαδικτυακήΈρευνα για τους Νέους της Κεντρικής Μακεδονίας από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας ΑΠΘσε συνεργασία με την ΠΕΔΚΜ και την ΕΕΤΑΑ.

Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Άσκηση» και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), πραγματοποιεί την περίοδο που ακολουθεί (Απρίλιος-Μάιος 2021) διαδικτυακή έρευνα στους 38 Δήμους της ΠΕΔΚΜ για τους νέους με θέμα την λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας και την συμμετοχή στην τοπική πολιτική. Η έρευνα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 15-28 και αφορά το ενδιαφέρον για την πολιτική, τη σχέση των νέων με τους θεσμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση. Επισημαίνουμε ότι η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι αυστηρά προσωπική, απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους ηλικίας 15-28 ετών και το διαδικτυακό εργαλείου epolls του εργαστηρίου λειτουργεί με απόλυτη συμμόρφωση με τον γενικό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σας κοινοποιούμε το Δελτίο Τύπου και σας παρακαλούμε για την ανακοινοποίηση του στα κοινωνικά δίκτυα, στον ιστότοπο και στις ανακοινώσεις του Δήμου, καθώς και την διάχυση του μέσω της αρμόδιας Αντιδημαρχίας, των δικτύων νεολαίας ή νέων του Δήμου και της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (παρακαλούμε μέσω της Σχολικής Επιτροπής να σταλεί στα e-mail των μαθητών και μαθητριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Επιπλέον, σας κοινοποιούμε μία αφίσα σε διαστάσεις για εκτύπωση αλλά και μια εικόνα για διάχυση στα κοινωνικά δίκτυα μαζί με το κείμενο του Δελτίου Τύπου.

Η συμμετοχή αλλά και ενεργή συνεισφορά της Δημοτικής Αρχής στην διάδοση και κοινοποίηση της προσπάθειας μέσα από τα δίκτυα του Δήμου είναι σημαντική για την οργάνωση και την επιτυχή έκβαση της.

Μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Πολιτικής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ εδώ: 2021-407

Με εκτίμηση,

Θ. Χατζηπαντελής

Καθηγητής Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας ΑΠΘ

Προηγούμενο άρθροΣτην κορυφή των επιτραπέζιων ελιών παγκοσμίως οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
Επόμενο άρθροΗμαθία: Οι ευχές για το Πάσχα του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη