Δεν ντρέπεστε ρε σύντροφοι; – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όλοι γνωρίζουμε –ακόμη κι οι πιο σφοδροί πολέμιοι της κυβέρνησης-  ότι στο εσωτερικό της χώρας η αντιπολίτευση συνολικά, είναι παντελώς ανίσχυρη απέναντι στον Μητσοτάκη. Αδυνατούν να αρθρώσουν σοβαρό πολιτικό λόγο για το μέλλον της Ελλάδας αφού πορεύονται περισσότερο με τη ματιά στο παρελθόν. Πνίγονται στη μιζέρια τους. Κι αφού συμβαίνει αυτό, θεωρούν ότι μπορούν να την εξαγάγουν.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το πράττουν για να θρυμματίσουν την εικόνα του Μητσοτάκη. Να τον χαρακτηρίσουν ακροδεξιό, φασίστα, να τον ταυτίσουν με τον Όρμπαν ή τον Μοραβιέτσκι.

Αναρωτιέμαι: Πόσο θα παραμένει το «ρο» στο όνομα του Τσίπρα; Δεν είναι ντροπή να ταυτίζεται με δήθεν δικαιωματιστές που γράφουν και μεταδίδουν ψέματα, όπως με αυτόν τον τύπο  του Spiegel  (Έλληνας παρακαλώ) που έγραψε το παραμύθι για τη μικρή/νεκρή Μαρία; Δεν αποτελεί όνειδος να στρατεύεται με περίεργους τύπους που γράφουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται δεκάδες θέσεις πίσω από τη… Μπουκίνα Φάσο στο ζήτημα της ελευθερίας του τύπου;

Προσέξτε: Οι σοσιαλιστές στην Ευρώπη, ξεκίνησαν μια διαδικτυακή εκστρατεία με τίτλο   «Εχθροί της ελευθεροτυπίας».  Σ’ αυτή απεικονίζονται ο Όρμπαν, ο Πολωνός Κατσίνσκι κι ο… Μητσοτάκης.   Ταυτοχρόνως, ο Παπαδημούλης, εκ των αντιπροέδρων του κοινοβουλίου, ανέφερε ότι  επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα καλούσε σε ακρόαση πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στο οποία και ο Έλληνας πρωθυπουργός, στα πλαίσια έρευνας για τη χρήση του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης. Ο πρόεδρος της επιτροπής το διέψευσε αλλά ο Παπαδημούλης το έκανε … βούκινο σε όλο τον αντιπολιτευτικό τύπο. Προφανώς η μικροπολιτική τον αφορά περισσότερο από την κατηγορία του προέδρου της επιτροπής αυτής  (PEGA), ότι λέει ψέματα πως θα καλούσε σε ακρόαση πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στο οποία και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τακτική του … λέγε λέγε… κάτι θα μείνει. Μα να γίνεται αυτό στο εξωτερικό με δυσφήμηση του πρωθυπουργού της χώρας και της ίδιας της Ελλάδας, υπερβαίνει τα όρια της αντιπολίτευσης και καθίσταται τοξικότητα.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρουλάκης, μη έχοντας κι εκείνος να πει κάτι στο εσωτερικό της χώρας για το μέλλον της, αναζητά την απομείωση του Μητσοτάκη μέσω της… ευρωπαϊκής οδού, ευρωπαϊκών δικαστηρίων και πάει λέγοντας. Δηλαδή, μονοθεματική αντιπολίτευση εξωτερικού, αφού στο εσωτερικό

συγκεντρώνει μόνο ιοβόλα βέλη στο διαδίκτυο.

Με δεδομένο λοιπόν ότι στο εσωτερικό της χώρας οι Έλληνες βιώνουν τη… χούντα  Μητσοτάκη, η αντιπολίτευση προσπαθεί να πείσει μέσω εξωτερικού και παραληρήματα ακροτήτων και τοξικότητας, ότι ο πρωθυπουργός είναι ο Έλληνας Όρμπαν…  Χωρίς τσίπα.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2022
Επόμενο άρθροΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Απαράδεκτα και καταδικαστέα τα φαινόμενα ψυχολογικής και σωματικής βίας εις βάρος των γυναικών
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.