ΔΔΕ Ημαθίας: Πιστοποίηση Διοικητικών Υπαλλήλων

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία της ΔΔΕ Ημαθίας   με την διεξαγωγή σεμιναρίoυ πρώτων βοηθειών με διεθνή πιστοποίηση που έγινε στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας έλαβε χώρα στην πόλη της Βέροιας το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023.

Το σεμινάριο το παρακολούθησε σημαντικός αριθμός του διοικητικού προσωπικού της Διεύθυνσης, εκπαιδευτικοί αλλά και απλοί πολίτες . Το πιστοποιημένο σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και φορέα πιστοποίησης το ERC – European Resuscitation Council  πραγματοποιήθηκε από εθελοντές εκπαιδευτές της  ΕΕΕΠΦ – Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας  που είναι ο ανώτατος φορέας εκπαιδεύσεων στην Ελλάδα.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Αλατζόγλου Αθανάσιος τόνισε την σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών και ανακοίνωσε τη δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος εκπαίδευσης των μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων της Βέροιας. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο με σκοπό να κάνουμε τα σχολεία της Ημαθίας ασφαλή.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μεγάλη πρωτοπορία καθώς είναι η πρώτη και μοναδική Διεύθυνση Εκπαίδευσης που αναλαμβάνει να βάλει τις πρώτες βοήθειες στα σχολεία έτσι ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να μπορούν να ενεργοποιούνται στη διατήρηση της ζωής των ανθρώπων που έχουν ανάγκη μέχρι την άφιξη τουασθενοφόρου.

Η ΔΔΕ Ημαθίας πρωτοπορεί!!!

Προηγούμενο άρθροe-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΕπιμελητήριο Ημαθίας: Σημαντική ενημέρωση από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης