Δ.Θ Πλατέος: Το αριστούργημα “Το Φιόρο του Λεβάντε” σε υπέροχη απόδοση από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου.- (Βίντεο-φώτο)

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Ακόμη μία εξαιρετική και ιδιαίτερα επιτυχημένη θεατρική παράσταση παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο, η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Πλατέος. Ο λόγος για το αριστουργηματικό έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου “Το Φιόρο του Λεβάντε”.

Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών, της κας Κοκόσης Σπυριδούλας, κας Γρηγοριάδου Θωμαής, κας Αθανασιάδου Αναστασίας, κας Κωσταρέλας Πολεμίας, ξεδίπλωσαν το θεατρικό τους ταλέντο και ερμήνευσαν με μοναδικό, σχεδόν επαγγελματικό τρόπο τους ρόλους τους.

Λίγα λόγια για την πλοκή από την θεατρική ομάδα:

Ο θίασος των ηθοποιών του σχολείου μας “κογιονάρει” τα κατορθώματα, τις συνήθειες, την άγνοιά του για τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και τα “σπαβέντα” του αθώου, πανέξυπνο και καταφερτζή Νιόνιου.

Ο ίδιος με τη σειρά του φέρνει στο αρχοντικό της οικογένειας Βάλδη, στην Αθήνα, τα αρώματα, τον πολιτισμό και τη μελωδική προφορά του νησιού του.

Βάζει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του και επιπλήττει τον Τετέλη Βάλδη που ξέχασε τα ζακυνθινά και μιλά…μοραΐτικα.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την θεατρική παράσταση στο ρεπορτάζ που ακολουθεί:

Δείτε το βίντεο:

Φώτο: