Δ. Αυγέρη: «Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι χρέος μνήμης, χρέος στη Δημοκρατία!»

Βίντεο-μήνυμα της Δώρας Αυγέρη στα social media για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967.

«Σαν σήμερα, την 21η Απριλίου 1967, τα τανκς των συνταγματαρχών έβαζαν στον  «γύψο» το ελληνικό κοινοβούλιο και την ελληνική δημοκρατία.

Μετά, ακολουθήσαν 7 χρόνια βαριάς χούντας, με ξύλο, διώξεις, βασανιστήρια, εξορίες. Έπρεπε να αντισταθεί ο νέος κόσμος, οι δημοκρατικοί πολίτες, για να έρθει η Μεταπολίτευση, αφού προηγήθηκε και η εθνική τραγωδία της Κύπρου.

21 Απριλίου 2024. Το ερώτημα είναι τι έχει απομείνει από τη Μεταπολίτευση και ποιο είναι το μεγάλο επίδικο και μάλιστα ενόψει τον ευρωεκλογών.

Το μεγάλο ερώτημα- μέσα σε αυτό το καθεστώς Μητσοτάκη-ΝΔ  που έχει καταδικάσει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας στη φτωχοποίηση, στην έλλειψη ονείρου, στην αποστροφή της πολιτικής και των πολιτικών, στο έλλειμμα  εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς που είναι θεμέλια για τη δημοκρατία μας, όπως η δικαιοσύνη, η αρχή της διάκρισης των εξουσιών- είναι τι κάνουμε εμείς και οι νέοι άνθρωποι.

Η απάντηση είναι να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που έχουμε στα χέρια μας, που είναι ψήφος μας, που είναι η δύναμή μας.

Ο πιο σημαντικός φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία και για τη Μεταπολίτευση, είναι να κάνουμε χρήση της ψήφου μας, να μη χαρίσουμε ούτε μία ψήφο, γιατί το δικαίωμα στην ψήφο, το δικαίωμα να εκλέγουμε ελεύθερα, κατακτήθηκε με πολλούς και δύσκολους αγώνες των δημοκρατών, των προγόνων μας, των ανθρώπων που έχυσαν το αίμα τους για τη δημοκρατία.

Είναι χρέος μνήμης η χρήση της ψήφους μας, η αξιοποίηση της ευκαιρίας στις 9 Ιουνίου.

Να πάμε να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές!

Είναι χρέος Δημοκρατίας,είναι ένα μήνυμα σε αυτό το καθεστώς ΝΔ-Μητσοτάκη που οδήγησαν στην αποψίλωση της ελληνικής δημοκρατίας και στον εξευτελισμό της χώρας μας στα ευρωπαϊκά όργανα.

https://www.facebook.com/share/v/xsysAEcBX4dzzeRP/?mibextid=WC7FNe

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 22 Απριλίου – Σημαντικά γεγονότα