Χούμους χωρίς ταχίνι – Θρεπτικό και νόστιμο

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια γευστική δημιουργία της στιγμής που αρέσει πολύ.

Τα ρεβίθια είναι πολύ θρεπτικά και ξεχειλίζουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.

Μπορούμε να σερβίρουμε το χούμους σαν ντιπ, σαν επάλειψη στα σάντουιτς, αλλά και σαν ορεκτικό και συνοδευτικό του ψαριού ή του ψητού κοτόπουλου. 

Χούμους χωρίς ταχίνι 1

 Χούμους χωρίς ταχίνι

Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

 Υλικά για 4 άτομα 

 250 γρ ρεβίθια, βρασμένα

1/2 κ.γ κύμινο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

Χυμό από μισό λεμόνι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη

Μισό φλιτζάνι ζωμό λαχανικών, αν χρειαστεί

Αλάτι

Φινίρισμα

Κομπάκια κάπαρης

Χούμους χωρίς ταχίνι 2

 Τρόπος παρασκευής

 Στο μπλέντερ βάζουμε τα ρεβίθια, το κύμινο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την κάπαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ.

 Μπορεί να χρειαστεί μισό φλιτζάνι νερό από τα βρασμένα ρεβίθια ή ζωμό λαχανικών για να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Χούμους χωρίς ταχίνι 3

 Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο αλάτι.

Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με κάπαρη

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 21 Μαρτίου 2025