

Μια γευστική δημιουργία της στιγμής που αρέσει πολύ.
Τα ρεβίθια είναι πολύ θρεπτικά και ξεχειλίζουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
Μπορούμε να σερβίρουμε το χούμους σαν ντιπ, σαν επάλειψη στα σάντουιτς, αλλά και σαν ορεκτικό και συνοδευτικό του ψαριού ή του ψητού κοτόπουλου.
Χούμους χωρίς ταχίνι
Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
250 γρ ρεβίθια, βρασμένα
1/2 κ.γ κύμινο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
Χυμό από μισό λεμόνι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
Μισό φλιτζάνι ζωμό λαχανικών, αν χρειαστεί
Αλάτι
Φινίρισμα
Κομπάκια κάπαρης
Τρόπος παρασκευής
Στο μπλέντερ βάζουμε τα ρεβίθια, το κύμινο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την κάπαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ.
Μπορεί να χρειαστεί μισό φλιτζάνι νερό από τα βρασμένα ρεβίθια ή ζωμό λαχανικών για να γίνει μια πηχτή κρέμα.
Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο αλάτι.
Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με κάπαρη