Χωρίς αξιολόγηση… – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα δεν θα περιλαμβάνεται όπως όλα δείχνουν ο Ειδικός Επαγγελματικός Λογαριασμός.

dimitris_christoulias
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος Δημήτρης Χριστούλιας δημοσιογράφος της REALnews

Πρόκειται ουσιαστικά για τον ακατάσχετο λογαριασμό που θα ήταν συνδεδεμένος με τα μηχανήματα αποδοχής καρτών (POS), έτσι ώστε εφόσον πληρώνονται οι υποχρεώσεις της εταιρείας, να μπορεί η εφορία να προχωρά σε κατασχέσεις χρηματικών ποσών.

Το εν λόγω σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών  φαίνεται να μην βρίσκει σύμφωνους τους δανειστές. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι δήθεν τάχα μου, το θέμα θα συζητηθεί, εκ νέου, όταν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Τελικά, η αγωνία όλων είναι να κλείσει η αξιολόγηση, χωρίς τελικά καμία αξιολόγηση των επιπτώσεων που θα έχουν τα νέα μέτρα στην πραγματική οικονομία…

Την ίδια στιγμή, τον φόβο τους, ότι πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων και φέτος, θα καταθέσουν πινακίδες των οχημάτων τους εκφράζουν όσοι γνωρίζουν καλά την αγορά του αυτοκίνητου. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι 600.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κυκλοφορούν τα οχήματά τους χωρίς να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και ακόμη δεν τους έχει σταλεί καμία ειδοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών. Ταυτόχρονα, δεν υπήρξε καμία μείωση στα παλαιότερα οχήματα, με αποτέλεσμα όσοι ουσιαστικά δεν μπορούν να αλλάξουν αυτοκίνητο να πληρώνουν «τσουχτερά» τέλη.

Επίσης…άνθρακες ο θησαυρός. Ο λόγος για την πορεία της επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες. Τα ποσά που γύρισαν είναι πολύ μικρά σε αντίθεση με τα ποσά που ξοδεύουν όσοι διαθέτουν τις καταθέσεις τους στο… στρώμα. Με βάση τα στοιχεία ήδη τα λεφτά από το στρώμα έχουν μειωθεί κατά 5 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να γυρίσουν στις τράπεζες.

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ & Καμμένος ξεπλένουν την Χρυσή Αυγή! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΒέροια: Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Πρωτοβουλίας για το Παιδί
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ