Χορηγία φαρμακευτικών σκευασμάτων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στο Κέντρο Ημέρας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στην Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, ολοκλήρωσαν την χορηγία φαρμακευτικών σκευασμάτων στο Κέντρο Ημέρας – Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στην Θεσσαλονίκη.

Το Κέντρο Ημέρας – Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας αποτελεί βασική υπηρεσία του Δικτύου Άμεσης Πρόσβασης του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και καλύπτει μια σειρά αναγκών των εξαρτημένων ατόμων στο πλαίσιο ενός βιο-ψυχοκοινωνικού μοντέλου αντιμετώπισης της εξάρτησης και των πολυδιάστατων συνεπειών της.

Κύριοι πυλώνες δραστηριοποίησης του Ο.ΚΑ.ΝΑ. είναι η πρόληψη, η θεραπεία, η μείωση της βλάβης και η κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων. Παράλληλα ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την αποστιγματοποίηση των ουσιοεξαρτημένων.

  • Ενημερωνόμαστε για τις συνέπειες από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών συμβάλλοντας έτσι, στην πρόληψη της χρήσης και διάδοσης των ναρκωτικών.
  • Στηρίζουμε και προωθούμε κάθε ενέργεια με στόχο τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων.

Δωρεά προς ΟΚΑΝΑ scaled 1

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΕΛΕΝΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Συνημμένο: Ευχαριστήριο του ΟΚΑΝΑ

Προηγούμενο άρθροΣυμπερίληψη μέσω της Αγγλικής γλώσσας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας – Απρίλιος 2024
Επόμενο άρθροΑυγενάκης και Fesneau συμφώνησαν στην εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας