Αυτοκίνητο: Παραδόθηκαν στους πρώτους πελάτες οι πρώτες Bentley Bentayga Hybrid

Παραδόθηκαν στους πρώτους πελάτες οι πρώτες Bentley Bentayga Hybrid, που αποτελούν το πρώτο βήμα για το ταξίδι της βρετανικής εταιρείας στα επόμενα 100 χρόνια που θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο της περιβαλλοντολογικής συνείδησης.

Η Bentley εστιάζει στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και στα πλάνα της περιλαμβάνεται μία υβριδική ή ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της έως το 2023, με την πρώτη πλήρως ηλεκτρική Bentley να αναμένεται έως το 2025.

Η χειροποίητη Bentayga Hybrid που κατασκευάζεται στο Crewe της Αγγλίας ξεχωρίζει από την κομψή και διαχρονική σχεδίασή της. Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο συνδυάζει έναν ισχυρό νέο V6 turbo βενζινοκινητήρα 3 λίτρων με έναν εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα. Με μέγιστη ισχύ 94 kW και ροπή στρέψης 400 Nm, ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει την αθόρυβη επιτάχυνση από στάση προσφέροντας εξαιρετική οδική εμπειρία και υψηλές επιδόσεις.

Με συνολική αυτονομία 747 χιλιομέτρων και με 39 (WLTP) ή 51 χιλιόμετρα (NEDC) αμιγούς ηλεκτροκίνησης, με μόνο μία φόρτιση (πλήρης επαναφόρτιση σε μόλις 2,5 ώρες), η υβριδική Bentley προσθέτει μία νέα διάσταση στην υπάρχουσα γκάμα της μάρκας. Οι εκπομπές CO2 είναι 79 γραμμάρια/χιλιόμετρο και η κατανάλωση είναι μόλις 3,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Στην Ελλάδα το μοντέλο ξεκινά από 207.300 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ