Αύριο στο “Πλακόστρωτο” της Νάουσας το πρόγραμμα “Erasmus+” Eurolibrary

Μια βιβλιοθήκη με ζώντανα βιβλία – νέους από όλη την Ευρώπη!

«Καλώς ήρθατε στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη· ποιο από τα βιβλία μας θα θέλατε να διαβάσετε;», έτσι θα ξεκινάει αύριο η δράση του ευρωπαϊκού προγράμματος “Erasmus+” με τίτλο  EUROLIBRARY στο πλακόστρωτο του Δημοτικού μας Πάρκου.

5 μεγάλα “τροχόσπιτα” με νέους Ευρωπαίους σαν μια ανθρώπινη κινητή βιβλιοθήκη, θα μετακινηθούν μέσα στην Ελλάδα για να μοιραστούν τις ιστορίες τους, να ενημερώσουν τους νέους τεσσάρων πόλεων για τα προγράμματα Erasmus+ και να τους γνωρίσουν. Ένας από τους τέσσερις σταθμούς: η Νάουσα!

            24 νέοι από όλη την Ευρώπη θα βρεθούν στη Νάουσα και είναι έτοιμοι να μας αποδείξουν ότι ο καθένας είναι ένα “ανοικτό βιβλίο”!

            Ακριβώς όπως σε μια κανονική βιβλιοθήκη, οι επισκέπτες διαλέγουν από μια λίστα ένα από τα διαθέσιμα βιβλία και το δανείζονται για περίπου είκοσι λεπτά· σ’ αυτό το χρόνο, το Ζωντανό Βιβλίο (που είναι ένας από τους συμμετέχοντες) αφηγείται τη ζωή του, αφήνοντας χώρο για ερωτήσεις και σχόλια, όπως ακριβώς σε μια καθημερινή κουβέντα.

            Η δράση αποτελεί μια συνδιοργάνωση του ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας με τον Ολλανδικό φορέα Stiching Liberta Care στο πλαίσιο του Erasmus+ και τη στήριξη του Δήμου Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας.

Η δράση θα τελεστεί στο “πλακόστρωτο” του Δημοτικού Πάρκου, αύριο 28 Σεπτεμβρίου, από τις 12 μ.μ. και μετά!

Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

EUROLIBRARY 2

 

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση Νίκου Ανδρουλάκη στην ολομέλεια της Βουλής
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη στην ενημέρωση του Συντονιστικού στη Λάρισα