

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε το Πάσχα και καλό είναι να προετοιμαζόμαστε σιγά – σιγά.
Το Πασχαλινό τραπέζι απαιτεί αρνάκι ή κατσικάκι και όσοι δεν βάλουνε σούβλα υπάρχουν και άλλες λύσεις.
Παρουσιάζουμε λοιπόν το καθιερωμένο Πασχαλινό μας φαγητό αρνάκι με φρέσκα κρεμμυδάκια, μια τοπική παραδοσιακή συνταγή του Ρουμλουκιού που κάνουμε κάθε χρόνο.
Αρνάκι στην γάστρα με φρέσκα κρεμμυδάκια
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα.
Υλικά:
Αρνάκι περίπου 3 κιλά
3 κιλά φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα, βρασμένα και στραγγισμένα
Φρέσκιες ντομάτες κομμένες φέτες
Μαϊντανό, άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, κόκκινη πάπρικα γλυκιά και μια κούπα ρύζι.
Μουστάρδα επάνω.
Εκτέλεση:
Όλα στην γάστρα σε σιγανή φωτιά όλη νύχτα και η νοστιμιά του δεν περιγράφεται.
Οι ντόπιοι το βάζουν σε φούρνο σφραγισμένο όλη νύχτα που κάνει την διαφορά.
Εννοείται η μαγειρίτσα για ξεκίνημα και το κρασάκι απαραίτητο.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος με τις ευχές μας για καλή Λαμπρή και με το καλό Η Ανάσταση Του Χριστού μας.