Αριστερός θεσμικός αναλφαβητισμός – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στην Αριστερά –σε όλες τις εκφάνσεις της- είναι σαφής ο θεσμικός αναλφαβητισμός. Στο ΚΚΕ φωνάζουν ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν τη χρήση της Δικαιοσύνης ως εργαλείο πολιτικής πόλωσης. Χρωματίζουν πολιτικά και χυδαία την απόφαση ενός δικαστηρίου (με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη) με έναν άνευ προηγουμένου πολιτικό υπολογισμό.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Νομίζουν ότι αν χρεώσουν την απόφαση στην κυβέρνηση , τότε θα αγανακτήσει το κοινό του πολιτισμού και θα κατακλύσει τις τάξεις τους…  Στοχοποιούν δικαστές με όρους χουλιγκανισμού και με αφίσες επικήρυξής τους , ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαν φτάσει στο σημείο να μπαίνουν στον λογαριασμό της προέδρου της Δημοκρατίας όταν έκανε απεργίας για να μεταφερθεί σε όποια φυλακή ήθελε ο Κουφοντίνας και της ζητούσαν ουσιαστικά να λάβει θέση, δηλαδή να καταπατήσει τον νόμο.

Τώρα, ο Αριστερός θεσμικός αναλφαβητισμός στοχοποιεί πάλι την πρόεδρο της Δημοκρατίας επειδή για την υπόθεση Λιγνάδη είπε το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή,  «η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί Δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους». Ανέφερε  δε, ότι «ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές τη φιλελεύθερης δημοκρατίας. Υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος».

Τι ήταν ν’ ακούσουν οι Αριστεροί περί λαϊκισμού και υπονόμευσης του πολιτεύματος; Είδαν τους εαυτούς τους στα λόγια της προέδρου.

Τα έμισθα trolls άρχισαν να γράφουν για παρεμβάσεις Σακελλαροπούλου… υπέρ Λιγνάδη…  επειδή από κάπου τους κρατάει όλους! Κάποιοι άλλοι άρχισαν να σκούζουν επειδή η πρόεδρος …υπέπεσε σε… θεσμικό ατόπημα με παρέμβασή της εναντίον των δικαστικών αποφάσεων. Με την Αριστερή τους κουλτούρα δεν μπόρεσαν ν’ αντιληφθούν ότι η παρέμβασή της έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Προσέξτε το πιο θλιβερό: Ο διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης (!!!) Μιχάλης Καλογήρου, έγραψε άρθρο στην  «Καθημερινή», όπου εμφανίστηκε επικριτικός προς την κυβέρνηση, επειδή … δεν ακούει όσους διαμαρτύρονται για το κράτος Δικαίου!  Ο Φίλης, στη Βουλή, με αφορμή την τοποθέτηση της προέδρου, ανέφερε ότι … προσδίδει  και πάλι στο ρόλο της ιδεολογική χροιά που διχάζει το λαό και δεν υπηρετεί τη Δημοκρατία!!! Ο δε Πολάκης της επιτέθηκε γράφοντας «Κρίμα και χαράμι σου η ψήφος. Ντροπή!!».

Αυτό λέμε κι εμείς:  Πόση ντροπή! Είναι δυνατόν να περιμένουν και να προκαλούν από την πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπερασπιστεί τον παραλογισμό των λαϊκών δικαστηρίων; Ούσα μάλιστα δικαστικός; Κι είναι δυνατόν να αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόεδρο ειρωνικά «συνταξιούχο» δικαστικό;

Και πώς στα κομμάτια η Αριστερά διερμηνεύει το περί Δικαίου αίσθημα; Πού ήταν η αντίδρασή της και το περί Δικαίου αίσθημα όταν βγήκε από τη φυλακή προσωρινά όπως λέει ο νόμος, ο ντράμερ δημοφιλούς συγκροτήματος, με 12 χρόνια φυλάκισης για βιασμό, όπως ο Λιγνάδης; Ποιος όρισε την Αριστερά και τον Μπιμπίλα εκπροσώπους του να κρίνουν τις δικαστικές αποφάσεις  και να πυροβολούν τους θεσμούς με πανό ανοησίας;

Εξ ου και λέμε όχι μόνο περί άγνοιας αλλά και επικίνδυνου Αριστερού θεσμικού αναλφαβητισμού.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2022
Επόμενο άρθροΚ. Σκρέκας: Από αύριο οι αιτήσεις για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.