Αριστερά: Άρχισαν οι …προληπτικές συλλήψεις πολιτών! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ήθελα νάξερα δεν ντρέπονται οι επικαλούμενοι την Δημοκρατία Αριστεροί, Κεντροαριστεροί και λοιποί δήθεν δημοκράτες και προοδευτικοί;

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τρίτη ημέρα σήμερα από την αντιδημοκρατική ενέργεια της αστυνομίας των Γιαννιτσών (κατόπιν άνωθεν εντολών όπως είπαν στελέχη της) να συλλάβει και κρατήσει προληπτικά 16 πολίτες επειδή θα έφτανε και θα μιλούσε στην πόλη ο μέγας Φώτης Κουβέλης, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη, σε εκδήλωση για τη μνήμη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ουρανίας Νιζαμίδου. Όπως κατήγγειλαν οι πολίτες που προσήχθησαν τους προσήγαγαν άνδρες με πολιτικά και στη συνέχεια τους είχαν κλεισμένους και υπό αστυνομική επιτήρηση για περισσότερες από 2,5 ώρες στο ΑΤ Γιαννιτσών.
Κι ακόμη δεν έχουμε ακούσει την παραμικρή αντίδραση. Ούτε υπουργών, ούτε βουλευτών, ούτε επιφανών στελεχών ή άλλων της …προόδου και της …δημοκρατίας.

Προφανώς  ουδείς νοιάζεται για τον ακροτελεύτιο νόμο της αστικής μας δημοκρατίας. Την προσωπική ελευθερία. Ουδείς εκ των …,προοδευτικάριων νοιάζεται για το γεγονός ότι οι προληπτικές  συλλήψεις δεν είναι επιτρεπτές από το νομικό μας σύστημα. Δεν μπορεί κάποιος να συλλαμβάνεται χωρίς να υπάρχει απτός νομικός λόγος. Τέτοιου είδους στερήσεις της ελευθερίας, εκτός από το Σύνταγμά μας,  παραβιάζουν και το άρθρο 5 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Κι όμως άκρα του τάφου σιωπή. Κατά τα άλλα ο… Μητσοτάκης είναι … ακροδεξιός …φασίστας.

Στα Γιαννιτσά η αστυνομία του Τσίπρα, της Γροβασίλη και της Παπακώστα προχώρησε σε προληπτικές συλλήψεις 16 πολιτών. Στη Θεσσαλονίκη, προσφάτως, τους «τσίμπαγαν» καθ΄ υπόδειξη των κομισάριων περιφρούρησης του ΣΥΡΙΖΑ.  Στη Δράμα ξηλώθηκε ολόκληρο αστυνομικό τμήμα, επειδή ο Τσακαλώτος κι η Γεροβασίλη θεώρησαν ότι η αστυνομία έπρεπε να σταματήσει ακόμη και τα συνθήματα που ακούστηκαν σε βάρος του από μία ολόκληρη πόλη.

Πού ξέρετε; Κάποια στιγμή θα μας γίνει συνήθεια και θα είναι αργά όταν συνειδητοποιήσουμε ένα πρωί ότι τα ατομικά μας δικαιώματα έχουν περιοριστεί.

Αντιδημοκρατική διολίσθηση. Βήμα- βήμα. Σύλληψη –σύλληψη.

Τα ίδια κατήγγειλαν οι επίσημες ενώσεις των δικαστικών. Για κυβερνητικές παρεμβάσεις. Κι επαναλαμβάνω, ουδείς μιλάει.

Και δεν είναι μόνο οι συλλήψεις στη Βόρειο Ελλάδα. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η αστυνομία κτύπησε τις πόρτες συγκεκριμένων πολιτών στα Γιαννιτσά. Είναι και κάτι ακόμη! Το τμήμα προστασίας του κράτους – πολιτεύματος έχει αναλάβει δράση! Κάτι ξέρει ο Λαφαζάνης επί τούτου.

Σκέφτεστε τι θα είχε συμβεί στον τόπο αν η Αριστερά κι οι συνοδοιπόροι της ήταν αντιπολίτευση κι οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση έκανε αντίστοιχες ή παρόμοιες κινήσεις; Ούτε να το σκέφτομαι…

Προς το παρόν, άκρα του τάφου σιωπή.

Προφανώς όσοι έχουν άλλη γνώμη για τη συμφωνία των Πρεσπών και διαμαρτύρονται είναι επικίνδυνοι και συλλαμβάνονται προληπτικά αλλά τα μέλη του Ρουβίκωνα κι οι  κουκουλοφόροι που καταστρέφουν κι εσχάτως έβαλαν στόχο και αστυνομικά τμήματα δεν είναι…

Πρώτη φορά Αριστερά!