Αρχίζει την Παρασκευή 24/9 η άσκηση «Παρμενίων» – Κατευθύνσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21», αρχίζει την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, παρακολούθησε την αρχική ενημέρωση αναφορικά με την τακτική πλαισίωση και τον σχεδιασμό διεξαγωγής της άσκησης.

Η άσκηση «Παρμενίων 21» σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, ενώ θα διεξαχθεί σε ολόκληρη την περιοχή ευθύνης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε κατευθύνσεις για την ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα από τις καταστάσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις την περίοδο 2020 – 2021, στα διδάγματα προηγούμενων ασκήσεων, στην αντιμετώπιση ρεαλιστικών προσχεδιασμένων και μη επεισοδίων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες, με ιδιαίτερη έμφαση σε όλες τις λεπτομέρειες οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκπλήρωση της ανατιθέμενης αποστολής.

«Παρμενίων 21»

Η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστική και 24ώρη βάση. Πέρα από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τους υπό αυτές σχηματισμούς και μονάδες, συμμετέχουν σε όση έκταση απαιτείται, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Σκοποί της άσκησης είναι:

– Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

– Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των επιτελείων και των μονάδων, στην εφαρμογή των διαδικασιών του διακλαδικού δόγματος διοικήσεως και ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

– Η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων στο ενοποιημένο πεδίο μάχης.

– Η εφαρμογή του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής ‘Αμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης.

– Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των φορέων του Πολιτικού Τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΗ εξέλιξη των κρουσμάτων στις ηλικίες 4-18 ετών
Επόμενο άρθροΚαναδάς: Ένας άνδρας γρονθοκόπησε νοσοκόμα επειδή έκανε το εμβόλιο για την Covid-19 στη σύζυγό του, χωρίς την άδειά του