Αποχή ΣΥΡΙΖΑ: Ανέξοδη επαναστατική γυμναστική με επικοινωνιακούς όρους

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε μια ανέξοδη επαναστατική γυμναστική.

Η ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισφραγίσθηκε με χθεσινή απόφαση για αποχή από τις ψηφοφορίες της Βουλής. Μια στάση που αντιστρατεύεται τις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που απέχουν παρασάγγας από αυτού του τύπου τα επικοινωνιακά σόου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια αγωνιώδη προσπάθεια να δείξει ότι είναι «ανένδοτος» απέναντι στην κυβέρνηση. Δεν θα επιτρέψουμε όμως μετά την κακοποίηση του όρου «προοδευτική διακυβέρνηση» να κακοποιηθεί και ο όρος «Ανένδοτος Αγώνας», μία ιστορική έννοια της πολιτικής μας διαδρομής. Οι βουλευτές πρέπει να δίνουν μάχες υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού μέσα στη Βουλή.

Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η αντιπολίτευση είναι η τελευταία που κλείνει τα φώτα στη Βουλή, αφού διασφαλίσει ότι θα μιλήσουν και θα ψηφίσουν ανεμπόδιστα οι βουλευτές. Με την κίνησή του αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το δικαίωμα να είναι εκεί από την αρχή έως το τέλος των συνεδριάσεων και να ψηφίζει ως αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς δεν θα καταθέσουμε τα κοινοβουλευτικά μας όπλα και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει η κυβέρνηση.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον Μαραθώνα Αττικής
Επόμενο άρθροΑνάρτηση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής