Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνελήφθησαν 2 άτομα στην Πέλλα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Καλλιεργούσαν σε αγροτική περιοχή της Πέλλας συνολικά 71 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 4 μέτρων

 Χρησιμοποιούσαν μεταλλική βάρκα για να προσεγγίζουν την φυτεία μέσω αρδευτικού καναλιού

 Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, συνελήφθησαν χθες (11 Σεπτεμβρίου 2023) το μεσημέρι 2 ημεδαποί άνδρες, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε να καλλιεργούν σε αγροτική περιοχή της Πέλλας, πλησίον αρδευτικού καναλιού, συνολικά 71 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2,5 έως 4 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους 700 γραμμαρίων, εργαλεία και άλλος εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν (αντλία νερού, σωλήνες κ.α.).

Επίσης κατασχέθηκε μία μεταλλική βάρκα με εξωλέμβια μηχανή, την οποία χρησιμοποιούσαν για να προσεγγίζουν τη φυτεία των δενδρυλλίων κάνναβης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης βάρους 421 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκε και ένα όχημα με συρόμενο τρέιλερ, στο οποίο ήταν έμφορτη η παραπάνω μεταλλική βάρκα.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Κατάσχεση κάνναβης ΑΤ Παιονίας Κατάσχεση εξοπλισμού ΑΤ Παιονίας Κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης ΑΤ Παιονίας

Προηγούμενο άρθροΣτήριξη από την Ευρώπη στην Ελλάδα με πόρους 2,2 δισ. ευρώ – Ταχύτατη ανταπόκριση της ΕΕ στο αίτημα Κ. Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΣυν-Εργασία: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στην Καρδίτσα