Απ. Βεσυρόπουλος: «Στις βασικές προτεραιότητες μας η στήριξη της οικογένειας»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Στις βασικές προτεραιότητες μας η στήριξη της οικογένειας»

 

Σε Επισκοπή/Καλοχώρι, Κεφαλοχώρι, Ξεχασμένη και Σταυρό βρέθηκε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος προκειμένου να ευχαριστήσει τους πολίτες για τη στήριξή τους αλλά και να τους ζητήσει στις 25 Ιουνίου να δώσουν μία ακόμα πιο δυνατή και καθαρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τόνισε ότι στις βασικές προτεραιότητες για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη νέα τετραετία θα είναι η στήριξη της οικογένειας.

Αναφέρθηκε στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημιουργία Υπουργείου, με αποκλειστική αρμοδιότητα την οικογενειακή πολιτική.

Υπενθύμισε ότι στην πρώτη τετραετία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη:

 • Θεσπίστηκε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.
 • Αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
 • Μειώθηκε στο 13% ο ΦΠΑ σε βρεφικά είδη και παιδικά καθίσματα.
 • Υλοποιήθηκε η πολιτική παροχής του «πρώτου ενσήμου» για την ένταξή των νέων 18-29 ετών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

«Στη νέα τετραετία θα προχωρήσουμε με ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα σε μέτρα και πολιτικές στήριξης της οικογένειας» τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων:

 • Στη νέα αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά.
 • Στην αύξηση του επιδόματος μητρότητας στις γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και στις αγρότισσες από τους 4 στους 9 μήνες και στην παράλληλη αύξηση του ποσού που θα λαμβάνουν, από τα 150 έως 200 ευρώ που είναι σήμερα.
 • Στην αύξηση κατά 50.000 των θέσεων για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
 • Στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών ως τις 17:30 το απόγευμα για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενες μητέρες.
 • Στην εισαγωγή μίας νέας καινοτομίας, του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» μέσα από το οποίο θα φιλοξενούνται 40.000 παιδιά σε σπίτια από πιστοποιημένες γυναίκες που ταυτόχρονα θα αποκτήσουν και ένα εισόδημα.
 • Στη διάθεση 1,8 δις ευρώ σε συνολικά 137.000 νέους δικαιούχους έως 39 ετών μέσα από τη νέα στεγαστική πολιτική «Σπίτι μου» που περιλαμβάνει φθηνά στεγαστικά δάνεια για να αποκτήσουν δικό τους σπίτι.
 • Στα προσιτά ρυθμιζόμενα ενοίκια και στην παροχή δωρεάν στέγης σε ευάλωτους πολίτες και οικογένειες.
 • Στη νέα ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για την αύξηση της γονιμότητας και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που στηρίζει έμπρακτα την οικογένεια. Με μια νέα ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορούμε και θα υλοποιήσουμε τις τεκμηριωμένες και ουσιαστικές προτάσεις μας για την περαιτέρω ενίσχυση των οικογενειών στη χώρα» δήλωσε σχετικά ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΕΛ.ΑΣ.: Ενημερωτικό δελτίο τελευταίου 24ωρου
Επόμενο άρθροΗ Τιμία Χείρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στην Νέα Ερυθραία – Αττικής