Ανοικτά για τους πιστούς η Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ αύριο 5 Μαΐου 2021

Ανοικτή για  προσκύνηση και ευλογία των πιστών θα είναι αύριο 5 Μαΐου 2021,από ώρα 11:00 έως 17:00 η Γυναικεία  Ιερά  Κοινοβιακή  Μονή Ευαγγελισμού της  Θεοτόκου, και Αγίου Εφραίμ ( Νέας Μάκρης )   Αττικής. 

Το σκήνωμα του Αγίου Εφραίμ του  Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργού, βρίσκεται σε Λάρνακα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής.

Θεσσαλός εις την καταγωγή ο Άγιος, γεννήθηκε την ημέρα του Τίμιου Σταυρού ( 14 /9) το έτος 1384 στα Τρίκαλα, και  μαρτύρησε  στις 5 Μαΐου του 1426 στον χώρο της Ιεράς Μονής. Το  Άγιο δέντρο ( μουριά ) όπου Eμαρτύρησε ,βρίσκεται σε περικαλή στεγασμένο χώρο, στο προαύλιο του Μοναστηριού.

Στις 3 Ιανουαρίου 1950  η  Νέα Κτήτωρ &  Ανακαινιστής της Ιεράς ταύτης Μονής,μακαριστή Γερόντισσα  Μακαρία  Δεσύπρη από το Φαλατάδο της Τήνου, με θαυμαστό τρόπο ανεκάλυψε το Ιερό Λείψανο, του Αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού.

Αριστερά, μετά την  είσοδο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, βρίσκεται  φορητή εικόνα του Αγίου Εφραίμ, ιστορηθείσα από τον αείμνηστο Φώτη Κόντογλου.

Κείμενο Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος
Προηγούμενο άρθροΗ Φρόσω Καρασαρλίδου για την Εργατική Πρωτομαγιά
Επόμενο άρθροΣταθερό αλλά σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Αττικής