Ανακοίνωση Ιωάννη Τσίμαρη, Βουλευτή Ιωαννίνων & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Υγείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την ευρωπαϊκή ημέρα δικαιωμάτων των ασθενών

Ευρωπαϊκή ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών σήμερα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ως εν δυνάμει ασθενείς και λήπτες υπηρεσιών υγείας, ότι έχουμε θεσμοθετημένα δικαιώματα που αξιώνουν σεβασμό και προστασία.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων , που συνέταξε το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών μαζί με άλλες 12 ευρωπαϊκές οργανώσεις το 2002, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της άμεσης και απρόσκοπτης προσβασιμότητας και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Η καταπολέμηση των ανισοτήτων και η προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας, είναι επιτακτική τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πρόσβαση των ασθενών στην πρόληψη και τη θεραπεία είναι αναγκαία για την ανθρώπινη υγεία και ευημερία, αλλά και για την κοινωνικοοικονομική εξέλιξη των κρατών.

Η ενεργός συμμετοχή των επαγγελματιών ληπτών υγείας, καθώς και των ασθενών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, καταγραφής και συλλογής δεδομένων με διαφάνεια, μπορούν να διασφαλίσουν την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια χρήσης των θεραπειών.

Πάγιος στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την ανάληψη συντονισμένων πρωτοβουλιών, οι οποίες μπορούν να διασφαλίσουν ταυτοχρόνως την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες – ως αναφαίρετο δικαίωμά τους – και την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.

Πεποίθησή μας είναι ότι επενδύοντας στην υγεία, επενδύεις στο μέλλον, στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην ανθεκτικότητα της χώρας.

Προηγούμενο άρθροΤάσος Μπαρτζώκας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού: Λέμε ένα δυνατό ΝΑΙ στην ελληνική μουσική και στους Έλληνες δημιουργούς!
Επόμενο άρθροΕνημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη