Ανακοίνωση – Απεργία Σωματείο Φωτογράφων

Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντρικης-Δυτικής Μακεδονίας (Ημαθία, Πέλλα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά, Φλώρινα) συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων.

Τα μέλη της απαιτούν να αφαιρεθεί η τροποποίηση της Κ.Υ.Α. υπ. αριθμό 8200/0-297647/2018, η οποία προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των φωτογράφων και σύμφωνα με την οποία η φωτογραφία για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας «δύναται να λαμβάνεται απευθείας από τις αρχές έκδοσης», η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μονοπώλησης της διαδικασίας φωτογράφισης”.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση θεωρούμε ότι θα πλήξει ανεπανόρθωτα το φωτογραφείο της γειτονιάς, οδηγώντας στο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και στην ανέχεια πολλών οικογενειών που καθημερινά προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη.

Η συμμετοχή όλων των επαγγελματιών φωτογράφων, είτε είναι μέλη είτε δεν είναι μέλη της Ένωσης Φωτογράφων, είναι ο μόνος τρόπος να γίνει κατανοητό στην Κυβέρνηση ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με το μέλλον 8.000 αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στο φωτογραφικό κλάδο.

Σας καλούμε όλους σε κλείσιμο των φωτογραφείων, τη Δευτέρα 3 Απριλίου και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), στο Διοικητήριο, Τ.Κ. 54123, Θεσσαλονίκη.

Προηγούμενο άρθρο31-3-2023 Συνελήφθησαν 6 άτομα στις Σέρρες για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα
Επόμενο άρθροΟμιλία – Συζήτηση στον Ιανό Θεσσαλονίκης: Σύλλογος αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης